İlgezdi: Erişim engelleme kararlarında şaibe var

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Sulh ceza hakimliklerince verilen erişimi engelleme kararlarında şikayete konu olmayan, alakasız sitelerin de engellendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, sulh ceza hakimliklerinin verdiği erişim engelleme kararlarında konu ile alakası olmayan sitelerin de engellettildiğini söyledi.

'AĞRI İŞKUR MÜDÜRÜ'NÜN ŞİKAYETİ İLE ENDONEZYA MERKEZLİ SİTE KAPATILDI'

Sulh ceza hakimliklerince verilen erişimi engelleme kararlarında ciddi sıkıntılar olduğunu ifade eden İlgezdi, “Mahkeme mağdurun talebine göre işlem yaparken, mağdurca iletilen linkler kontrol edilmeden erişime kapatılıyor. Örneğin Ağrı İŞKUR İl Müdürü, hakkındaki iddialarla ilgili haberler için erişim engeli talebini olumlu karşılayan mahkeme ilgili haberlerle birlikte Endonezya merkezli teknoloji haberciliği yapan bir internet sitesini de erişime engelledi. Mahkemeler mağdur veya avukatı tarafından iletilen linkleri kontrol etmedikleri için ciddi sorunlar oluyor ve olmaya da devam edecek” diye konuştu.

'KÖTÜ NİYETLİ DAVRANILIP MUHALİF SİTELER ENGELLETİLEBİLİR'

Sadece 2022’de en az 40 bin 536 sitenin engellendiğini hatırlatan İlgezdi, “Yerel seçim öncesi kendisi ile ilgili bir haberin erişimini engelletmek isteyen kişi, muhalif siyasilerin linklerini de dilekçeye ekletip bu içerikleri de kaldırabilir. Bu konuda BTK’nın da aktif görev alması gerekiyor. Mahkemelerin de dikkatli davranması” dedi.