İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan'ın Biden-Macron görüşmelerine ilişkin açıklama

İletişim Başkanlığı'nın açıklamasında, Biden ile Macron'un Taksim saldırısı nedeniyle taziyelerini ilettikleri aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile G20 Liderler Zirvesi sırasında gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin açıklama yapıldı. 

Açıklamaya göre Erdoğan-Biden görüşmesinde, ticaret ve güvenlik konuları başta olmak üzere iki ülke ilişkileri ele alındı. ABD Başkanı Biden, İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti. Bölgesel gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesini ve sevkiyatın yeniden başlamasını sağlayan çabaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirten ABD Başkanı Biden, İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu da ifade etti. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ise, “Biden, Erdoğan’ın Karadeniz’deki tahıl krizinin çözülmesinde sarf ettiği çabadan dolayı memnuniyetini dile getirdi” denildi.

'YUNANİSTAN, DİYALOĞA TEŞVİK EDİLMELİ'

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron da görüşmede, İstanbul’da İstiklal Caddesindeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti. Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticaretin yanı sıra savunma ve enerji sektörlerinde de iki ülke arasında iş birliğini geliştirmenin ortak menfaat olduğunu ifade etti.

Tahıl koridorunun yoğun çabalarının ardından yeniden işlemeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutabakatın devamı için Avrupa Birliğinin de üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Yunanistan’ın 'dürüst, samimi ve anlamlı diyaloga teşvik edilmesi gerektiğini' de belirtti. (HABER MERKEZİ)