İlçe müftüsü çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Akçakale müftüsü Halil Bilik hakkında ücretli öğretmenlik yaptığı okulda öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Bilik'in tutuklanmasına karar verildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'nın Akçakale ilçesinde müftülük yapan Halil Bilik, 12 yaşında bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Çocuğun, Bilik'in ücretli öğretmenlik yaptığı bir okulda öğrenci olduğu belirtilirken Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bilik hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa Akçakale müftüsünün Ücretli öğretmenlik yaptığı okulda 12 yaşındaki öğrencisine karşı cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine hakkında soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli 20.10.2023 tarihinde tutuklanmıştır. Olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

 

DİYANET-SEN 6284 SAYILI YASAYI HEDEF ALDI

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz ise bir açıklama yayınlayarak, müftü Bilik’i savundu.

Gündüz açıklamasında istismar iddiasının yalan olduğunu öne sürerek, “Küçük bir çocuğun iddiası üzerine bir dini, camiayı temsil eden bir müftümüzün alelacele tutuklanması bizleri son derece üzmüştür" dedi.

Çocuğun sınıf başkanı seçilmediği için müftüye iftira attığını ileri süren Gündüz, 6284 sayılı yasayı hedef aldı, “Yasa bu gidişle daha büyük mağduriyetler yaşatmaya devam edecektir. Öğrenci hocasını, çalışan işvereni, hasta doktorunu, cemaat imamını, kısacası canı sıkılan herkes canını yakmak istediği kişiyi bu yasa değişmediği müddetçe mağdur etmeye devam edecektir. Ancak istismar olayını, artık birilerinin bir intikam ve öç alma olarak kullanmaya çalıştığı da bir gerçektir. Camianın daha fazla zarar görmemesi için ilçe müftüsünün tutuksuz yargılanmasını ve mahkemenin hızlı ve adil bir karar vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM-SEN: PİŞKİNCE SAVUNUYORLAR

Urfa Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Eş Başkanı Mahmut Binici ise müftünün suçunun yargı eliyle sabitlendiğini belirterek müftüyü savunanları eleştirdi:

"Cezaevine gönderilmiş ama halen bunun üzerine pişkince, utanmazca ifadeleri duyuyor olmamız bile gerçekten artık bu tür durumları tanımlamakta çaresiz kalıyoruz, dilimiz dönmüyor. Bir çocuğun istismarına ilişkin suçlama var ve siz bu kişinin tutuksuz yargılanmasını isteyebilecek kadar pervasızlaşıyorsanız, bu ahlaksızlığı meşru gördüğünüzün ifadesidir bu.”

Mahmut Binici

‘DİNİ CEMAATLER OKULLARA GİRMEMELİ’

“Bu kabul edilemez ne dini açıdan ne insani açıdan kabul edilemez bir durum” diyen Binici, Eğitim-Sen olarak dini cemaatlerin okullara girmemesi gerektiğini sürekli dile getirdiklerini aktardı.

Binici “İşte bu olay bakalım, bu müftü eğer okula gitmemiş olsaydı istismar olmayacaktı. Bu çocuk, hayatı boyunca böyle bir travmayla yaşamak zorunda kalmayacaktı. Bu tür cemaatlerin okullarda ne işi var zaten, eğitim kapsamında atanmış öğretmen arkadaşlarımız var bu ihtiyacı gideriyor. Ama ısrarla sürdürüyorlar bunu” diye konuştu. Söz konusu durumla ilgili sürekli bir çaba içerisinde olduklarını belirten Binici, “Bütün çabalarımıza rağmen biz engelleyemedik, böyle elim bir olay yaşandı” dedi.

‘İKTİDARDAN GÜÇ ALANLARIN GELDİĞİ NOKTA’

Binici, Diyanet-Sen Başkanı'nın, yaşanan olayın hemen ardından 6284 sayılı yasayı hedef almasına şu sözlerle yanıt verdi: “Yetmezmiş gibi bir de kadını, çocuğu koruyan 6284 sayılı yasanın kaldırılmasını istiyorlar. Biz istemiyoruz. Bunlar ‘her türlü ahlaksızlığı yapalım’ diyorlar. Bu toplumsal değerlerimizin ne kadar aşındığının bir göstergesidir. İktidardan güç alanların, toplumda her şeyi kendine hak gören kişilerin geldiği noktayı göstermektedir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bununla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Çocuğa karşı kadına karşı suçlunun hiçbir şekilde müsamaha olmamalı. Hatta cezalar arttırılmalıdır. Bizim beklentimiz bu yöndedir.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler Akçakale müftü