İl başkanlarının açıklaması tartışma yarattı: 32 mi, 55 mi?

CHP'nin sosyal medya hesabından da paylaşılan '55 il başkanının Kılıçdaroğlu'nu destekleri yönündeki' açıklamaya bazı il başkanlarından yalanlama geldi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi’nin 32 il başkanı CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini ilan ettikleri bir deklarasyon açıkladı. Deklarasyon duyurusunda 55 il başkanının kurultay delegelerini temsilen Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri ifade edildi. Açıklama, "11 YDK üyesi, 16 milletvekili olmayan PM üyesi, 95 milletvekilinin Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasından sonra 774 Kurultay delegesinden oluşan 55 ilin il başkanları ile beraber Erzurum’dan 8, Kars’tan 4, Karaman’dan 2 ve Samsun’dan 5 delegenin imzaladığı ortak bildiri metni" sözleriyle paylaşıldı.

‘SAMSUN’DA İMZA VEREN OLMADI’

Açıklamanın CHP sosyal medya hesabından paylaşılması üzerine bazı il başkanlarından yalanlama geldi. Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, “Samsun için yazılanlar doğru değildir. 18 Kurultay delegemiz var ve imza veren olmamıştır” paylaşımını yaptı.

‘İL BAŞKANLARININ TAMAMI DAVET EDİLMEDİ, HERHANGİ BİR BEYANIM OLMADI’

Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi de “Bugün Genel merkezimizde yapılan, 81 il başkanın tamamının davet edilmediği ve benim de katılmadığım toplantı sonrasında yapılan açıklamada adımın ve örgütümün isminin kullanılmasına dair herhangi bir beyanım olmamıştır” dedi.

Toplantıya katıldığını doğrulayan Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ise "Bir yerel gazetede CHP Zonguldak örgütünün hafta sonu yapılacak kurultayda taraf olacağı yönünde çıkan haber kesinlikle doğru değildir. Kurultayda oy kullanacak olan CHP Zonguldak delegelerinin tamamı özgür iradeleriyle oy kullanacaktır. İl Başkanlığı olarak kurultay delegelerimize adaylardan herhangi birine oy vermeleri yönünde baskı ya da telkinde bulunmamız söz konusu bile olamaz” diye konuştu.

‘İL DELEGASYONU DEĞİL İL BAŞKANI; GENEL MERKEZİN PAYLAŞIMI UYGUN OLMAMIŞTIR’

Kocaeli Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Kıymetli il başkanlarımız kurultay delegelerini değil kendi özgür iradelerini temsilen bu fotoğrafa girmişlerdir. Bu fotoğrafta Kocaeli delegasyonu değil sayın il başkanımız Bülent Sarı bulunmaktadır. Genel merkezimizin resmi hesabından böyle bir paylaşım ise bence uygun olmamıştır.”

ÖZEL: BU TARTIŞMAYA GİRMEK İSTEMİYORUM

Özel’e yakın kaynaklar Özgür Özel’i destekleyecek 35 il başkanı olduğunu, bu isimlerden 30’unun bu akşam Ankara’da bir araya geldiğini aktardı. CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel de Sözcü TV'de katıldığı programda destekle ilgili farklı açıklamaların sorulması üzerine bu tartışmaya girmek istemediğini söyledi ancak 43-45 il başkanının yanında olduğunu kaydetti. (DUVAR)