İkizköylülerden Akbelen Ormanı için çağrı: Tüm yurttaşları pazar günü yanımızda görmek istiyoruz

İkizköy Çevre Komitesi, Akbelen Ormanı'nda maden için ağaç kesilmesine karşı, pazar günü gerçekleştireceği eyleme katılım çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Milas ilçesindeki İkizköy'de, maden sahasının genişletilmesi için Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesimine direnen bölge halkı ve çevreciler, 6 Ağustos'ta gerçekleştirecekleri eyleme destek çağrısı yaptı.

İkizköy Çevre Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "4 yıldır ısrarla koruduğumuz, savunduğumuz Akbelen Ormanı'ndan, köyümüzden topraklarımızdan vazgeçmiyoruz. 24 Temmuz'da başlayan hukuksuz kesim faaliyetinin durdurmak için defalarca girişimde bulunduk. Kolluk güçlerinin orantısız şiddetine maruz kaldık. Yine de vazgeçmiyoruz. Nöbetimize de mücadelemize de devam ediyoruz" denildi.

Pazar günü yapılacak eylem için tüm kesimlere çağrıda bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"6 Ağustos Pazar günü saat 14:00'da Akbelen nöbet alanında tüm gücümüzle, haklılığımızla buluşacağız. Bir kömür madeni için yaşadığımız haksız, hukuksuz, adaletsiz süreci kabul etmiyoruz. Biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz! Tüm siyasi parti temsilcilerini, yetkililerini ve örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını, milletvekillerini, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, çevre örgütlerini, Milaslıları, Bodrumluları, Muğlalıları ve bize destek olmak isteyen tüm yurttaşları 8 Ağustos Pazar günü yanımızda görmek istiyoruz! Akbelen'e sahip çık, ülkemizin geleceğini birlikte kazanalım." (HABER MERKEZİ)