'İkinci Yüzyılda Yapay Zeka' paneli tamamlandı

Ankara Sanayi Odası’nda, ASO 35. Yazılım ve Bilgisayar Sanayi Meslek Komitesi tarafından alanında uzman isimlerin katıldığı “İkinci Yüzyılda Yapay Zeka” paneli düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapay zekâ teknolojisin insan hayatı, iş yaşamı ve hukuk alanındaki entegrasyonun anlatıldığı panele, ASO Meclis Üyesi ve 35. Bilgisayar Yazılımları Meslek Komitesi Başkanı Nuray Başar, ASO Meclis Üyesi Oğuz Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Uzmanı Dr. Zümrüt Müftüoğlu, TÜBİTAK BİLGEM Akıllı Üretim Sistemleri Koordinatörü Dr. Cenk Deniz Mendi, TOBB ETÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Olgun Değirmenci, Simovate Teknik Müdürü Serkan Kalınöz ve çok sayıda ASO üyesi sanayici katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan ASO Meclis Üyesi, 35. Bilgisayar Yazılımları Meslek Komitesi Başkanı Nuray Başar, dijitalleşmenin hayatın her alanında olduğunu ve yenilikçi teknolojiler çağında olduklarını belirtti.

'YAPAY ZEKA İŞ HAYATINDA CİDDİ BİR GÜNDEM OLARAK YERİNİ ALDI'

Endüstri 4.0 ile birlikte sanayide, üretimde dijitalleşmenin önemli olduğunu söyleyen Başar, “Yapay zeka artık gerek günlük yaşamımızda gerekse iş hayatımızda ciddi bir gündem olarak yerini aldı. Geleceği yakalayabilen, çağın teknolojisini kendine uyarlayabilen, ülkemiz için üretebilen insanlar için bizler de kendimize vazife çıkarıp çalışmalara başladık” diye konuştu.

'YAPAY ZEKAYI HAYATIMIZIN HER ALANINDA HİSSEDER OLDUK'

Yapay zekanın güvenlik, sağlık, tarım, enerji, madencilik, ulaşım, sanayi, ürün pazarlama gibi yaşamın bütün alanlarını temelden değiştirme gücüne sahip olduğunu ifade eden Başar, “İnsanlık tarihindeki en önemli bilimsel gelişme olarak nitelendirilen yapay zekanın her geçen gün hayatımızdaki yerini daha fazla hisseder olduk” dedi.

'YAPAY ZEKA ÖZLEMİ YENİ DEĞİL'

TOBB ETÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Olgun Değirmenci ise yaptığı konuşmada, yapay zekayı karmaşık bir durumu algılama ve bu doğrultuda akılcı bir kara verme yeteneği olarak tanımladıklarını ifade ederek, “Yapay zeka dışardan aldığı verileri işleyerek, insan gibi öğrenen, bu öğrenmenin sonucunda karar veren ve bu kararı uygulayan bir robot olarak karşımıza çıkıyor ” dedi.

Değirmenci, “Yapay zeka özlemi aslında yeni değil. Homeros'un "İlyada"sında dahi insanların hayatını kolaylaştıracak, kendi kendine bir şeyler yapabilen sistemlere bir istek olduğunu görebiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.