İkinci el otomobilde talep fren yaptı, fiyatlar düştü
BETAM verilerine göre, ikinci el otomobilde ocakta talep sabit kalırken, reel fiyatlar düşmeye devam etti. Yıllık bazda ise ortalama fiyat yüzde 8,7 arttı.
DUVAR - Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından sahibinden.com verileriyle hazırlanan 'Otomobil Piyasası Görünümü' raporu yayımlandı.
Yapılan açıklamaya göre, ocak verileri incelenerek hazırlanan raporda, otomobil talep endeksinin Aralık 2024'e kıyasla sabit kalmasına rağmen geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,2 arttığı tespit edildi.
SATILIK İLAN SAYISI AZALDI
Otomobil piyasasındaki hareketlilik göstergesi olarak izlenen "satılan otomobil sayısının satılık ilan sayısına oranı", bir önceki aya kıyasla 1,4 puan düşerek yüzde 20,3 olarak kaydedildi. Azalışın, ilan sayısındaki yüzde 0,7 ve satılan otomobil sayısındaki yüzde 7'lik düşüşten kaynaklandığı belirtildi.
SATILIK İLAN GÜN SAYISI ARTTI
Satılık otomobil ilanlarının ne kadar süre yayında kaldığını gösteren "kapatılan ilan yaşı" ise Aralık 2024'e göre 0,9 gün artarak 21,1 güne çıktı.