İkinci Çin treni de yola çıktı

Çin'in Xi'an şehrine gidecek olan ikinci ihracat treni de yola çıktı. Trende bin 400 adet buzdolabı taşınıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'den Çin'e gidecek ikinci ihracat yük treninin de yola çıktığını duyurdu. Bakanlık verilerine göre Çin'e 42 vagon/konteyner içerisinde bin 400 adet buzdolabı gidiyor.

Tren dün akşam saat 19.05’te Tekirdağ Çerkezköy’den hareket etti.

TRENİN UZUNLUĞU 770 METRE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda yapılan açıklamada “Türkiye-Çin arasında ikinci ihracat treni Çerkezköy’den 42 vagon/konteyner içerisinde bin 400 adet buzdolabı yüküyle 20 Aralık 2020 tarihinde saat 19.05’de Çerkezköy’den hareket etmiştir. Toplam uzunluğu 770 metre olan ihracat treni bu sabaha karşı Marmaray’dan geçmiş, İzmit’e (Köseköy) ulaşmıştır. Burada gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gün içerisinde Çin Xi’an şehrine doğru yoluna devam etmiştir” denildi.

Tren Türkiye içinde İstanbul (Marmaray)-İzmit (Köseköy)-Eskişehir-Ankara-Kırıkkale-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars güzergâhını izleyecek ve Ahılkelek İstasyonu'ndan yurt dışına çıkacak. Ardından Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi Geçişi Kazakistan ve Çin'in Xi'an şehrinde yolculuk sona erecek. Tren toplamda 8 bin 693 kilometre yol kat ederek; 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçecek.

İLK TREN 15 GÜNDE GİTMİŞTİ

Türkiye’den Çin’e hareket eden ilk ihracat treni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle 4 Aralık 2020 tarihinde İstanbul’dan uğurlanmış, toplamda 8 bin 693 kilometre yol kat edip; 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçen ihracat treni, 19 Aralık 2020 tarihi sabah saatlerinde Çin’in Xi’an şehrine ulaşmıştı. (DUVAR)

 

Etiketler çin tren