'İki Gözüm Ahmet' gişede çakıldı

700 salonda gösterimde olan "İki Gözüm Ahmet" filmi, Türkiye ile Avrupa'da toplamda sadece 100 bin izlenmeye ulaştı. Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, izlenme oranının düşük kalmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Ahmet Kaya’nın yasal varisleri GAM Müzik ve eşi Gülten Kaya'nın X Yapım'a açtığı davaların kaybedilmesinin ardından Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan "İki Gözüm Ahmet" filmi, 27 Ağustos'ta vizyona girdi. 700 salonda gösterimde olan ve Türkiye ile Avrupa'da toplamda sadece 100 bin izlenmeye ulaşan filmin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, izlenme oranının düşük kalmasına tepki gösterdi.

DHA'nın haberine göre, Diyarbakır'da özel bir gösterim düzenleyen yönetmen Gani Rüzgar Şavata, filme açılan davalar hakkında konuştu. Şavata, "Ahmet Kaya iki senedir niye vizyona giremedi? Dün pandemi yoktu, neden engel olundu? Bir günde gökten vahiy mi geldi? Mahkeme neden Ahmet Kaya'yı durdurdu? Peki, asıl Ahmet Kaya'yı durduranlar kimlerdi? Bana hep soruyorlar, Gülten Kaya sizleri mahkemeye verdi de mahkeme durdurdu. Hayır, Gülten Kaya filmi durdurmadı, başka güçler durdurdu. Bazı gizli kalmış sorular var, Gülten Kaya karşı. Ahmet Kaya'nın ailesi yalnız Gülten Kaya'dan mı ibaret? Ahmet Kaya'nın ailesi sizlersiniz. Ahmet Kaya'nın ailesi, Ahmet Kaya'nın dilini bilenlerdir" dedi. 

FİLM, YALNIZCA 100 BİN İZLENME RAKAMINA ULAŞTI

Filmi para için değil, Ahmet Kaya için çektiklerini savunan Şavata, filmin 700 salonda gösterimde olduğunu ve Türkiye ile Avrupa'da toplamda sadece 100 bin izlenme rakamına ulaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ben bugün isyandayım, benim isyanım halkımın bizi anlayamamasıdır. Bu film vizyondadır, 265 AVM'de 700'e yakın salonda oynamaktadır. Ama bugün gelinen nokta, 50 bin Avrupa'da, 50 bin de Türkiye'de izlenmiştir. Filme neden sahip çıkılmıyor? Eğer para için arkadaşlarımızla bu filmi yapsaydık, bugün bu hastalık döneminde vizyona girmezdik. Bu filmi para için yapmadık."

GÜLTEN KAYA: VAHŞİ SÖMÜRÜDEN İBARET TİCARİ BİR FAALİYET  

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, filmin çekilmesine karşı çıkmış, düzenlediği bir basın toplantısında yaşananları "Ahmet Kaya'nın vahşi sömürüsünden ibaret ticari bir faaliyet" olarak nitelemişti.