İki Berlin takımından depremzedeler için dostluk maçı

Hertha Berlin futbol takımı, Maraş depremlerinin ardından en büyük önceliğin yeniden inşaya verilmesi gerektiğini söyleyerek BAK 07 takımı ile 24 Mart'ta bir dostluk maçı yapacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın başkenti Berlin'den iki futbol takımı, Maraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler yararına 24 Mart'ta bir dostluk maçı yapacak. 

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha Berlin ve 4. Ligi ekiplerinden Berliner Athletik Kulübü 07 (BAK 07), depremzedeler yararına dostluk maçı oynayacak. Hertha Berlin’den yapılan açıklamada, dostluk maçının 24 Mart'ta 18.00’de Berlin Post Stadı’nda yapılacağı belirtildi. Maç gelirin büyük bir bölümünün Maraş'ın Türkoğlu ilçesinde inşa edilecek bir konteyner köyü için kullanılacağı ifade edildi.

'SAYISIZ İNSAN EVSİZ KALDI VE HER ŞEYİNİ KAYBETTİ'

Hertha Berlin'in açıklamasında görüşlerine yer verilen kulüp başkanı Kay Bernstein, "Korkunç depremden dört hafta sonra, depremden etkilenen bölge normallikten hala çok uzak. Sayısız insan evsiz kaldı ve her şeyini kaybetti. Bölgenin yeniden inşası en büyük öncelik. BAK'ın davetinden memnuniyet duyduk; umarız güzel bir dostluk maçı olur" ifadelerini kullandı. Bernstein, 'büyük bir bağış miktarının elde edilmesi için çok sayıda futbolseverin dostluk maçına gelmesini ümit ettiğini' de kaydetti.

BAK 07 Başkanı Ebubekir Han da Hertha Berlin’in depremzedeler yararına dostluk maçı oynama davetini kabul ettiği için mutlu olduklarını ifade ederek, “Hertha Berlin ile sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)