İki askerin yakılmasını görüntüleyen IŞİD'li Ankara'da tutuklanıp serbest bırakılmış

İki askerin yakılması fetvasını veren 'IŞİD kadısı' skandalının ardından, vahşeti görüntüleyip servis eden Ömer Yetek'in de Ankara'da tutuklanıp bir süre sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 2016'da Fethi Şahin ve Sefter Taş isimli askerlerin yakılması için fetva veren Jamal Abdulrahman Alwi'nin Antep'te yaşadığı ve kuşçuluk yaptığının anlaşılmasıyla tutuklanmasının ardından, olaya ilişkin bir skandal daha ortaya çıktı.

IŞİD’in “medya bakanlığı” çalışanı olan ve iki askerin yakılma görüntülerini çekip servis eden Ömer Yetek’in, hakkındaki yargılama kapsamında, 16 Nisan 2020 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği anlaşıldı.

IŞİD’in “medya bakanlığı” çalışanı Ömer Yetek, 2018 yılında Ankara’da yakalanmıştı. Yetek’in ifadesi, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’na ilişkin yargılama dosyasına da girmişti.

Sanık 24 Kasım 2021 tarihinde, 10 Ekim Katliamı'na ilişkin firari sanıklar yönünden devam eden dosya kapsamında tanık olarak dinlenecekti.

Ömer Yetek'in nerede olduğu bilinmiyor.

SERBEST BIRAKILDI, KAÇTI

ANKA Haber Ajansı’ndan Tamer Arda Erşin'in haberine göre Ömer Yetek, 2018 yılında Ankara Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı’nda alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklanan Yetek hakkındaki soruşturma dosyası “yetkisizlik” kararı ile İstanbul’a gönderildi. IŞİD'li Yetek, hakkındaki yargılama İstanbul’da sürerken, 16 Nisan 2020 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi ve şu an nerede olduğu bilinmiyor.

Ömer Yetek 2018 yılında alınan ifadesinde IŞİD’in askeri yapılanmasını anlatmış, şu iddiaları sıralamıştı:

- 20 Temmuz 2015 Suruç, 10 Ekim Ankara Tren Garı ile 20 Ağustos Gaziantep düğün saldırıları emrini Ebu Zeynep Halebi verdi.

- Türkiye’deki saldırıları organize eden Abullatif Efe kod isimli Yunus Durmaz, IŞİD’in dış istihbarat birimi çalışanıydı.

- IŞİD Muğla’nın Bodrum, İzmir’in Çeşme ve Aydın’ın Didim ilçelerine yönelik saldırı planı yapıyordu.

- Organize suç örgütü yöneticiliğinden hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker ve bir milletvekiline IŞİD suikast düzenleyecekti.

- IŞİD'e katılan Türklerin ‘Fursanül Hilafe Ketibesi’ne giriyordu. Ketibenin başında Gaziantepli Cengiz Dayan vardı. (HABER MERKEZİ)