İHD Hatay: Salgın bahanesiyle konser yasaklamak hukuksuzluktur

İHD Hatay Şubesi’nin düzenlemek istediği dayanışma konseri, salgın gerekçesiyle yasaklandı. Hatay Emek ve Demokrasi Platformu yasağı kınayarak kararın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dikkat çekti.

Açıklamayı grup adına İHD Hatay Şube Başkanı Servet Üstün Akbaba yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY – İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şubesi’nin bugün Sümerler Amfi Tiyatro’da yapacağı dayanışma konserine; Defne Kaymakamlığı tarafından konsere çıkacak grup üyelerinin korona virüsü temaslısı oldukları ve salgın gerekçesi ile yasak getirildi.

Konuya dair Antakya Büyük Park’ta bir araya gelerek basın açıklaması yapan Hatay Emek Ve Demokrasi Platformu, bu kararın hukuksuz ve yanlı bir karar olduğunu söyledi.

‘SALGININ ARKASINA SIĞINILDI’

Açıklamayı grup adına yapan İHD Hatay Şube Başkanı Servet Üstün Akbaba, İHD Hatay Şube olarak, salgının başlangıcından itibaren ‘halk ve üye’ sağlığı konusunda  gereken hassasiyeti hep gösterdiklerini, her şeyin bu kadar serbestleştiği dönemde, böylesi gerekçelendirme kararının kabul edilecek bir gerçekliğe sahip olmadığını belirtti. Akbaba, sahne alacak bir kişinin karantinada olması ve karantinada olduğu söylenen diğer kişinin ise korona virüsü olmadığının kendilerine iletildiğini, ayrıca iptale gerekçe olan kişilerin sahne alamayacak olmasının konseri engelleyecek bir durum olmadığına dikkat çekti ve şöyle konuştu: “Konser diğer grup üyelerinin katılımıyla yapılacaktı. Defne ilçesinde yakın zamanda gerçekleştirilen kültür ve sanat festivalinde Kaldırım Grubu sahne aldı ve binlerce vatandaşımız katıldı. İHD’nin düzenlediği etkinliğe ise sadece beş yüz kişi davet edildi. Etkinliği halk sağlığı ilkesi esas alınarak sınırlı tutmamıza rağmen salgınının arkasına sığınıldı. Bu hukuksuz ve yanlı tutumdur. Eşitlik ilkesine aykırıdır.” Kararın, bölgesel yasaklama ve genel politikaların sonucu olduğuna dikkat çeken Servet Üstün Akbaba, komik bir gerekçe ile konserlerinin yasaklanmasını kınadıklarını söyledi.

Etiketler İHD Hatay salgın