İHD Batman: Zeynel Kürsep’in failleri yargılansın

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi öncülüğünde bir araya gelen kayıp yakınları, yeni yılın ilk gününde 1994 tarihinde kaybedilen Zeynel Kürsep’in akıbetini sordu.

İHD Batman Şubesi Eşbaşkanı avukat Devran Yıldız Yıldız, Zeynel Kürsep ile ilgili baba İbrahim Kürsep’in mektubunu okudu.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - İHD Batman Şubesi öncülüğünde her hafta düzenlenen “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” eylemi için kayıp yakınları ve hak savunucuları bir araya gelerek 24 Mart 1994 tarihinde kaybedilen Zeynel Kürsep’in akıbetini sordu.

 

TANIKLIKLARA RAĞMEN BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLMEDİ

İHD Batman Şubesi Eşbaşkanı avukat Devran Yıldız, Zeynel Kürsep ile ilgili baba İbrahim Kürsep’in İHD’ye yapmış olduğu başvuru mektubunu okudu. Baba Kürsep mektubunda “Oğlum Zeynel, 24 yaşındaydı ve evliydi. 24 Mart 1994 tarihinde rahatsızlandı, muayene olmak için Batman Devlet Hastanesi’ne gitmişti. Muayene olduktan sonra, hastaneden çıkarken yanına bir araba yaklaşmış. Arabadan inen sivil giyimli, silahlı iki şahıs tarafından zorla arabaya bindirilip kaçırıldı” diyerek olayın nasıl gerçekleştirdiğini aktardı. Olayın ardından Kürsep ailesinin tüm başvurularının sonuçsuz kaldığını aktaran Yıldız, olaydan beş gün sonra ise çocuğunun Batman Çocuk Şube Müdürlüğü’nün yakınındaki bir sığınakta tutulduğunu öğrendiklerini hatırlattı. Yıldız, ardından aynı sığınakta kaçırılıp serbest bırakılan bir kişinin sekiz ay sonra baba Kürsep’e giderek “Oğlunla aynı sığınakta beraberdik” dediğini söyledi. Bunun yanı sıra Silvan’da bir sığınakta tutulduğunu da belirten telefonlar aldığını belirten baba Kürsep’in anlatımlarını aktarmayı sürdüren Yıldız, tanıklıklara rağmen başvurularının sonuçsuz kaldığını vurguladı.

Yıldız, Zeynel Kürsep’in akıbetinin açıklanmasını, faillerin de yargılanmasını istediklerini belirtti.