İHD Batman: Beyaz Toros cinayet dosyası kapatıldı

Batman’da kayıp yakınları 524. kez bir araya gelerek 1994 tarihinde öldürülen Kazım Ekinci ve Fahri İnan’ın faillerini sordu. Açıklamada dava dosyasında iç hukuk yollarının tükendiği belirtildi.

İHD Batman Şubesi öncülüğünde bir araya gelen kayıp yakınları adına açıklamayı İHD Batman Şube yöneticilerinden Yunus Bağış okudu.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - İnsan Hakları Derneği (İHD)  Batman Şubesi öncülüğünde kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları 524’üncü kez bir araya geldi. Gülistan Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelenler, 7 Nisan 1994 tarihinde öldürülen avukat Kazım Ekinci ve Fahri İnan’ın akıbetini sordu.

Açıklamayı okuyan İHD Batman Şube yöneticilerinden Yunus Bağış, Fahri İnan ile birlikte öldürülen Kazım Ekinci’nin ailelerinin AİHM’e yaptığı başvurunun henüz sonuçlanmadığını vurguladı.

İÇ HUKUK YOLLARI TÜKENDİ

Bağış, Ekinci ve İnan'ın 7 Nisan 1994 tarihinde park halinde bir otomobilde iken Toros marka beyaz bir otomobildeki yüzleri kapalı kişiler tarafından öldürüldüğünü dile getirdi.

Bağış, cinayetin ardından Toros marka aracın plakasının ve sahibinin tespit edildiği halde ifadesinin alınmadığını söyledi. Faillerin yıllarca bulunmadığını dile getiren Bağış, 2009 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na kendisinin emekli bir polis memuru olduğunu belirten kişi tarafından isimsiz bir dilekçe verildiğini anlattı. İsimsiz mektupta Viranşehir'de işlenen cinayetlere ilişkin bilgiler yer aldığını ifade eden Bağış, buna rağmen soruşturmanın genişletilmediğini ve mektubun dikkate alınmadığını hatırlattı. 2012 yılından itibaren Urfa Barosu'nun davanın takipçisi olduğunu anlatan Bağış, davanın iç hukuk yollarında üstünün kapatıldığını vurguladı. Dosyanın AİHM'de olduğunu ve henüz sonuçlanmadığına dikkat çeken Bağış, adaletin yerini bulmasını istediklerini söyledi. Bağış, "Bir ‘beyaz Toros’ cinayeti dosyası daha kapatılmış oldu" ifadelerini kullandı.