İHD 35 yaşında: Mücadele inatla sürüyor

İHD, demokrasi ve insan hakları sorunlarının giderilmesine katkı sunmak için 35 yılını geride bıraktı. İHD 35'nci yılında yaptığı açıklamada, "Mücadelemiz ısrarla, umutla sürüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 35'nci yılını kutlayan İHD, "Geçmişten geleceğe insan hakları, demokrasi ve barış mücadelemiz 35 yıldır ısrarla, inatla ve umutla devam ediyor" açıklamasını yaptı. 

35 YIL ÖNCE KURULDU

İHD, 17 Temmuz 1986 tarihinde 98 insan hakları savunucusunun imzasıyla kuruldu. Derneğin kuruluş amacı “İnsan hak ve özgürlükleri konusunda çalışmalar yapmak” şeklinde formüle edildi ve bu ifade İHD Tüzüğünde de yer aldı. Kurucular arasında mahpus anneleri ve yakınları, aydınlar, yazarlar, gazeteciler, yayıncılar, akademisyenler, avukatlar, hekimler, mimar ve mühendisler, öğretmenler vardı.

İHD'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İHD, kurulduğu 17 Temmuz 1986 tarihinden beri Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları sorunu olduğunu ifade etmekte ve bu sorunun giderilmesine katkı sunmak için mücadelesini ısrarla, inatla ve umutla sürdürmektedir. İHD’nin bu mücadelesi Türkiye’de insan hakları bilinci ve kültürünün oluşmasına önemli katkılar sunmuş ve sunmaya devam etmektedir. İHD’nin bu mücadelesi Türkiye’de insan hakları bilinci ve kültürünün oluşmasına önemli katkılar sunmuş ve sunmaya devam etmektedir. İnsan hakları savunucularının İHD çatısı altındaki 35 yıllık mücadelesi insan onuruna dayanan özgürlük, eşitlik, adalet ve barış talebi ile artarak devam edecek ve Türkiye’nin insan haklarına dayalı demokratik bir rejime kavuşması mücadelesi sürdürülecektir. Geçmişten geleceğe 35 yıldır insan hakları, demokrasi ve barış mücadelemiz ısrarla, inatla ve umutla sürecektir." (HABER MERKEZİ)