İGC Başkanı Gappi: Cesur görünen topuklu efeler yerel basına desteği kesti

Yerel Medya Çalıştayı'nda konuşan İGC Başkanı, Torba Yasa ve Tasarruf Tedbirleri Kararnamesi ile iktidarın yerel basını zora soktuğunu ifade ederek, yerel basına desteği kesen belediyeleri eleştirdi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - CHP, Marmaris'te Yerel Medya Çalıştayı düzenledi. Gazetecilerin yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı çalıştayın açılışında İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi de söz aldı. Yerel medyanın sorunlarına dikkat çeken Gappi, Torba Yasa ve Tasarruf Tedbirleri Kararnamesi ile siyasi iktidarın yerel basını zora soktuğunu ifade etti.

'CESUR GÖRÜNEN TOPUKLU EFELER İLK İŞ DESTEĞİNİ KESTİ'

Tasarruf Tedbirleri Kararnamesi ile belediyelerin yerel gazete aboneliklerinin ve reklamlarının kesildiğini belirten Gappi, isim vermeden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu da eleştirerek, "Maalesef bazı cesur görünen topuklu efeler, ilk iş hemen yerel basına desteğini kesti" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise Meclis Karar Özetleri'ni İzmir'deki yerel gazetelerde yayınlatarak hem halka şeffaf bir görüntü çizdiğini hem de yerel basını desteklediğini belirten Gappi, bunun önemli bir örnek olduğunu söyledi. Gappi, aynı kararın ilçe belediyeleri tarafından da uygulanması gerektiğini belirtti. (DUVAR)

Etiketler igc Dilek Gappi