İdlib'de ani Covid dalgası: 'Türkiye'den bayram ziyaretleri sonrası başladı'

İdlib'de, Türkiye'den sığınmacıların Kurban Bayramı'nda ailelerini ziyaret etmeye gelmesinden yaklaşık iki hafta sonra Covid-19 vaka sayılarında patlama yaşandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan İdlib vilayetindeki Covid-19 vakalarında geçen ay içerisinde ani bir artış yaşandığı belirtildi. Bölgede yönetimi elinde bulunduran cihatçı Heyet Tahrir el Şam örgütünden yetkililer, artış eğiliminin Kurban Bayramı'nda Türkiye'den sığınmacıların ailelerini ziyaret etmeye gelmesinden yaklaşık iki hafta sonra başladığını savundu.

Fransız haber ajansına konuşan yetkililer, İdlib'deki vakaların bu yılın başlarında azalarak günde 100'ün altına kadar düştüğünü ancak ağustos ortasından bu yana hızla artmaya başladığını söyledi.

'ANİ VE AĞIR BİR DALGAYA TANIKLIK EDİYORUZ'

Bir yetkili, 3 milyondan fazla kişinin yaşadığı vilayette 6 Eylül günü 1500'den fazla yeni vaka tespit edildiğini belirtti.
Hüssam Kara Muhammed isimli doktor AFP'ye, "Ani ve ağır bir dalgaya tanıklık ediyoruz" diyerek, yeni vakaların büyük çoğunluğunun Delta varyantından kaynaklandığını söyledi.
Muhammed, bölgedeki sağlık merkezlerinde Covid-19 hastaları için ayrılan tüm yatakların dolduğunu belirtip "Buradaki sağlık sistemi kırılma noktasına geldi" ifadelerini kullandı. 

İdlib'de pandeminin başından bu yana en az 877 kişinin Covid-19'dan öldüğü raporlandı. Ancak gerçek sayının bundan daha yüksek olduğu düşünülüyor. (DIŞ HABERLER)