İddia: Van'da İranlı eski askeri kaçırmak isteyen 8 kişi yakalandı

Van'da, İranlı eski bir askeri ülkelerine kaçırmak istedikleri ve 2'si İran ajanı olduğu öne sürülen 8 kişinin, MİT ve polisin ortak operasyonuyla yakalandığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'da İranlı eski bir askeri ülkelerine kaçırmak istedikleri öne sürülen 8 kişinin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polisin ortak operasyonuyla yakalandı belirtildi.

AA'nın haberine göre, MİT ile Emniyet, Van'da sığınmacı olarak yaşayan İranlı eski asker M.A'nın 'İran istihbarat teşkilatı tarafından kaçırılacağı' bilgisine ulaştı. Konu ile ilgili çalışma başlatan MİT ve polis, M.A'nın İran'a kaçırılması için 30 bin dolarlık bütçeyle Van'da bir şebeke oluşturmaya çalışıldığını tespit etti. Takibe alınan şebeke üyelerinin, İranlı istihbaratçıların talimatıyla M.A'nın eşi M.E'ye kaçırmaya yardım etmesi karşılığında 10 bin dolar para teklif ettiği ve kabul etmemesi halinde İran'daki ailesine zarar verileceği şeklinde tehdit ettiği öne sürüldü. 

Yine iddiaya göre İran istihbaratı, M.A'yı araç ile İran'a kaçırmak üzere 2 kişiyi 24 Eylül 2021'de Van'a gönderdi. Bunun tespit edilmesi üzerine MİT ve polis ekiplerince şebeke üyeleri yakalandı. 24 Eylül saat 21.00 sıralarında M.A'yı enterne etmek üzere evine girmeye çalışan İran vatandaşı S.S. ve Türk vatandaşı M.E.A, gözaltına alındı. Operasyonda 6 Türkiye vatandaşından oluşan diğer şebeke üyelerinin de yakalandığı belirtildi.

Van’da gözaltına alınan 8 kişinin, 8 gün boyunca gözaltında kaldıkları öğrenildi. Yapılan sorgulamanın ardından 4 Ekim’de mahkemeye sevk edilen 8 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildikleri belirlendi. (AA/DHA)

 

 

Etiketler İran MİT Operasyon