İddia: Trump'a 'Biden' diyen kovuluyor

ABD'de seçim sonuçlarını kabul etmeyen ve hile kanıtı olmamasına rağmen yargıdan medet uman Donald Trump'ın etrafında, kimsenin 'Joe Biden' diyemediği öne sürüldü. Daily Beast'e konuşan bir kaynak, "Biden'ın adını anarsanız kovulursunuz" dedi. Cumhuriyetçi Parti'den bir kaynak ise Beyaz Saray'da yaşananlar hakkında "Metrodaki bir deliyle uğraşmak gibi" yorumu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump seçim yenigisini kabullenmeyi reddederken, yeni başkan seçilen Joe Biden'ın adının Beyaz Saray'da anılmasının fiilen yasak olduğu belirtildi. Amerikan basını, Trump'ın çevresinde Biden'ın adının sadece 'seçimin kaybedeni' olarak anıldığını yazdı.

'HERKES KORKUYOR'

Amerikan haber sitesi Daily Beast'in dört üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberde, Beyaz Saray'da seçim sonrası yaşananlar hakkında karanlık bir tablo çizildi. Bir ulusal güvenlik yetkilisi "Biden'ın adının anılması bile kabul görmüyor. [Bunu yaparsanız] kovulursunuz. Herkes, Biden yönetimine geçiş sürecinde çalışma ihtimali hakkında konuşmaktan bile korkuyor" dedi.

'KAYBEDEN OLARAK SÖZ EDERSENİZ...'

Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisiyse, Beyaz Saray'ın en üst düzey ofislerinin bulunduğu Batı Kanadı'nda Biden'ın adının telaffuz edilip edilmediği sorusuna yarı şakayla, şu yanıtı verdi: "Tabii ki adını söyleyebilirsiniz, eğer başkanla seçimi kimin kaybettiği hakkında konuşuyorsanız." 

'ŞAHSİ SADAKAT DİNAMİKLERİ, GERÇEĞİN SÖYLENMESİNİ ENGELLİYOR'

Daily Beast, Trump'ın seçimlerde hile yapıldığı iddiasına kanıt gösteremediğini ve yakın çevresinde de açılan davaların kazanılma ihtimaline pek inanan olmadığını da yazdı. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Trump'a yenilgiyi kabul etmesini söyleyecek ağır topun kim olacağını söylemek zorlaşıyor. Üç kaynağa göre, Trump'ın çevresindeki birçokları, kapsamlı hileye dair hiçbir kanıt sunmadan açılan davaların, Adalet Bakanı William Barr'ın ülke çapında hile kanıtı avına çıkmasına da rağmen, seçim sonucunu değiştirmeyeceğini açıkça görüyor. Bununla birlikte, Trump dünyasını birarada tutan şahsi sadakat dinamikleri, en yakın danışmanlarından birçoğunun ona başkanlığının bittiğini söylemesini engelliyor."

'METRODAKİ DELİYLE UĞRAŞMAK GİBİ'

Cumhuriyetçi Parti'den Trump yönetimine yakın bir kaynak ise "Metrodaki bir deliyle uğraşmak gibi. Herkes sadece oturup önüne bakıyor, onu duymuyor gibi yapıyorlar ve nihayetinde kalkıp gitmesini bekliyorlar" dedi. (DIŞ HABERLER)