İddia: TRT spikeri Alper Bakırcıgil görevine devam ediyor

TRT Spor’da yayınlanan Kanada-Fas maçında, Dünya Kupası tarihindeki en erken golü Hakan Şükür’ün attığı için yayından çekilen Alper Bakırcıgil'in uyarıldığı ve görevine devam ettiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FIFA Dünya Kupası F Grubu’nda Kanada ile Fas milli takımları dün akşam karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı, TRT Spor naklen yayınladı. Maçın anlatımını üstlenen Alper Bakırcıgil, Hakim Ziyech’in 4’üncü dakikada attığı golün ardından Dünya Kupası tarihindeki en erken golün Hakan Şükür tarafından atıldığını hatırlattı. Bakırcıgil’in ifadesi kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

Bakırcıgil, bu hatırlatmanın ardından maçın devre arasında görevden alındı. İkinci devrede maçı Cüneyt Kıran anlattı.

SAHTE HESAPTAN PAYLAŞIM YAPILDI

Medyaradar'ın haberine göre Alper Bakırcıgil adına açılan bir sosyal medya hesabı, maçın ardından "Uzun yıllar gururla çalıştığım TRT kurumundan bugün yaşanan olay sonrasında ilişkim kesilmiştir. Ayrılıklar da sevdaya dahildir. Yeniden görüşmek dileğiyle hoşça kalın” paylaşımını yaptı. Ancak hesabın Alper Bakırcıgil’e ait olmadığı öğrenildi.

TRT KAYNAKLARI: KENDİSİNİ UYARDIK

TELE1’den Egehan Erkün’e konuşan TRT'den isim vermeyen bir yetkili, Bakırcıgil’in işine devam ettiğini ancak Hakan Şükür‘ü hatırlattığı için devre arasında spiker değişikliği yaptıklarını doğruladı. Bakırcıgil’in tekrar benzer bir hata yapmaması için kurum tarafından uyarıldığı belirtildi.

'OLUMSUZ ETKİLENMESİNİ İSTEMEDİK'

Devre arasında spiker değişikliği yapılmasına, söz konusu hatırlatmanın "uygun olmadığı" ve sosyal medyadaki tepki gerekçe gösterildi. TRT kaynağı, 'maç esnasında Bakırcıgil’in de psikolojik olarak olumsuz etkilenmemesi için bu kararın alındığını' söyledi.

İŞİNE DEVAM EDİYOR

Twitter’da sahte hesaptan yapılan paylaşımın gerçeği yansıtmadığını belirten TRT yöneticisi, Bakırcıgil’in dün akşam Instagram hesabından görevine devam ettiğini açıkladığını aktardı. TRT kaynağı, Bakırcıgil ile ilgili “İşten ayrılmasına yönelik bir tasarrufumuz yok” dedi.

‘BENİM HİÇ TWİTTER HESABIM OLMADI’ 

Alper Bakırcıgil ise Instagram hesabından bir paylaşım yaparak Twitter hesabı olmadığını açıkladı ve TRT’nin işten attığı iddialarını yalanladı: “Twitter’da adıma açılan hesap sahtedir. Benim hiç Twitter hesabım olmadı. Bu yapılan Saygısızlığa karşı hukuki işlem başlatılacaktır. Bilginize.” (HABER MERKEZİ)