İddia: Taliban'dan kaçmak için uçağa tutunan iki Afgan öldü

Taliban misillemesinden korkan Afganların tek çıkış yolu olan Kabil Havalimanı'nda kaos devam ediyor. En az iki kişinin havalanan bir uçağa tutunduğu ve düşerek öldüğü iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ile NATO birliklerinin apar topar çekilme kararı sonrasında Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da, olası misillemeden korktukları için kaçmak isteyen Afganlar çaresizlik içinde. Ülkeden tek çıkış yolu olan Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda kaos devam ederken, iki kişinin havalanan bir uçaktan düştüğü görüntüler yayınlandı.

Kabil'den yayın yapan Asvaka News sitesinin görüntülerinde, kendilerini uçağa bağladıkları belirtilen iki kişinin düştüğü görülüyor. Asvaka News'ün haberine göre, havalimanı yakınlarındaki evlerde yaşayan görgü tanıkları da üç erkeğin bölgeye 'düştüğünü' ve öldüğünü söyledi.

Olay, bir başka kameradan da şöyle görüntülendi:

Bir başka görüntüde ise yüzlerce kişinin hareket halindeki bir ABD Hava Kuvvetleri uçağına binmeye çalıştığı görülüyor.

Afganistan'dan kaçmak isteyen binlerce sivil Kabil'deki havaalanında sıkışmış durumda. Aynı zamanda diplomatların da tahliye edildiği, güvenliği şu an ABD ve İngiliz askerleri tarafından sağlanan havalimanından dünden bu yana kaos haberleri geliyor. ABD askerleri sabah saatlerinde, piste çıkarak uçaklara binmeye çalışan kişileri dağıtmak için havaya ateş açtı. En az beş kişinin öldüğü iddia ediliyor. Ölümlerin izdihamdan dolayı mı yoksa ateş açılması sonucu mu gerçekleştiği bilinmiyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Afganistan Taliban