İddia: Suriye Milli Ordusu, deprem yardımlarını saklıyor

Heyet Tahrir el-Şam ile SMO bileşenlerinin, Suriye'nin kuzeybatısına ulaşan uluslararası deprem yardımlarını depolarda sakladığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerde büyük bir yıkımın meydana geldiği Suriye'de, Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) afet yardımlarını haraca bağladığı iddialarının ardından, bölgeye gönderilen deprem yardımlarının saklandığı ileri sürüldü. Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) ile SMO bileşenlerinin, ülkenin kuzeybatısına ulaşan uluslararası yardımları depolarda muhafaza ettiği belirtildi.

'GIDA YARDIMLARI 70 DOLARA SATILIYOR'

HTŞ'nin, bağışlanan çadırlara el koyduğu ve bunları daha sonra yerel ve uluslararası kuruluşlara satmak üzere depolarında stokladıkları iddia edildi. North Press'e konuşan 32 yaşındaki Hasnaa al-Ali, Cinderes'e ulaşan yardımların fahiş fiyatlardan depremzedelere satıldığını söyledi. Hasnaa al-Ali, "Bize gönderilen gıda yardımları, Afrin'deki SMO pazarlarında 70 dolara satılıyor" dedi.

'BAĞIŞ YAPAN SİVİLLERDEN YÜZDE İSTİYORLAR'

Geçtiğimiz günlerde Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), SMO'nun deprem yardımlarını 'haraca bağladığını' öne sürmüş, SMO bünyesinde yer alan Ahrar el Şarkiye grubunun depremzedelere yardım etmek için bağış yapan sivillerden 'belirli bir yüzde istediğini' iddia etmişti. SMO bünyesindeki bazı silahlı grupların ise, Afrin'in Cinderes beldesinde yıkılan evlerden eşya aldığı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)