İddia: Reyhanlı sınır karakolunu Suriyeliler bastı

Reyhanlı sınırında yer alan Atme Mülteci Kampı’ndaki Suriyelilerin, Türkiye tarafında sınır karakolunun nöbet kulübesini ele geçirdiği iddia edildi. Bölgede yaşayan köylüler saldırıyı doğruladı.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY- 
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde sınırın tam karşısında yer alan Atme Mülteci Kampı’nda yaşayan Suriyelilerin, Reyhanlı’da bulunan sınır karakolunu bastığı iddia edildi. Beton duvarı aşan yüzlerce Suriyelinin askerin nöbet tuttuğu kulübeyi bir süreliğine ele geçirerek, buğday tarlalarını, zeytinlikleri ateşe verdiği ve bir Suriyelinin askerin bulunduğu kontrol noktasına patlayıcı attığı öne sürüldü.

İddiaya ilişkin bölgede yaşayan köylüler açıklamalarda bulundu. Olayın tanığı olan Kuşaklı köyünden köylüler, karakolun yaylım ateşine tutulduğunu, beton duvar sayesinde askerlerin kurtulduğunu belirterek, yaşananları şöyle anlattı: "2 gün önce birden sesler duymaya başladık. Dışarı çıktığımızda sınırın diğer tarafında çok sayıda kişi gördük. Karakol yaylım ateşine tutuldu. Bir tanesi molotof mu başka bir şey mi bilmiyorum ama patlayıcı attı. Çocukların bir kısmı önde kalkan gibiydi, bir kısmı da telefonla çekim yapıyordu. Beton duvar olmasa oradaki tüm askerler maalesef ölürdü."

'KORKUYORUZ, GÜVENDE DEĞİLİZ'

Bölgeye daha sonra takviye ekibin geldiğini belirten köylüler, yakılan buğday tarlalarının da itfaiye tarafından söndürüldüğünü belirtti. Neden çıktığı belli olmayan olaylardan endişe duyduklarını belirten köylüler, "Korkuyoruz, güvende değiliz. Az ötemizde silahlı bir sürü insan var. Şu an sınırdaki zeytinliklerimize gidemiyoruz" dedi.

'SURİYELİ MAFYA MALIMA DOKUNMA DİYOR'

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olayların başlama nedeninin İskenderun’daki uyuşturucu operasyonu olduğunu iddia etti. Özdağ, “Reyhanlı’da Suriyeliler ayaklandı. Türk sınır karakolu basıldı. Asker çatışma çıkmasın diye geri çekildi. Karakoldan silah çalındı. Olayların başlama nedeni İskenderun’da yapılan uyuşturucu operasyonu. Suriyeli mafya malıma dokunma diyor. Ya devlet başa ya kuzgun leşe. Yeter artık” dedi.

 



Etiketler reyhanlı hatay suriye