İddia: Putin'in bir koruması Kremlin'de intihar etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın korumalarından birinin, Kremlin'de görev başındayken intihar ettiği öne sürüldü. Bazı muhalif yayın organları, intiharın çalışma koşullarından kaynaklandığın öne sürdü. Devlet ajansı TASS'a konuşan bir kaynak ise bu iddiayı yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın korumalarından biri olan Ulusal Güvenlik Servisi (FSO) görevlisi Mihail Zaharov’un intihar ettiği öne sürüldü. Rusya basını, Zaharov’un Kremlin'de görevde olduğu sırada intihar ettiğini yazdı.

Moskovski Komsomolets gazetesi haberi, "Putin’in korumalarından biri Kremlin arazisinde canına kıydı" başlığıyla duyurdu. Gazete, Zaharov’un 'Putin’in kişisel güvenliğinden sorumlu kişilerden biri olduğunu' da öne sürdü.

Telegram üzerinden yayın yapan Baza kanalı ise Zaharov’un mesai arkadaşlarına dayandırdığı haberde, intiharın çalışma koşullarıyla ilgili olduğunu ileri sürdü. FSO liderliğinin, Zaharov’un çalışma koşulları ve sık sık fazla mesai yapması karşısında kayıtsız kaldığı iddia edildi. 

Resmi haber ajansı TASS'a konuşan bir kaynak ise bu iddiayı reddederek 'intiharın şahsi sebeplerden kaynaklandığını' söyledi. Kaynak, "Hayır, iş koşulları ile ilgili değildi" dedi. TASS'taki haberde, olaya ilişkin soruşturma açıldığı da belirtildi. (DIŞ HABERLER)