İddia: Mossad İranlı bir generali Suriye'den kaçırıp sorguladı

İsrail gizli servisi Mossad’ın kayıp İsrail askeri pilotu Ron Arad’ın yerini öğrenmek için İranlı bir generali Suriye'den kaçırıp sorguladığı açıklandı.

Ron Arad
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail gizli servisi Mossad’ın kayıp İsrail askeri pilotu Ron Arad’ın yerini öğrenmek için İranlı bir generali kaçırıp sorguladığı öne sürüldü.

Londra’da Arapça online yayınlanan Rai al-Youm gazetesinin haberine göre, İsrail ajanları İranlı generali Suriye’den kaçırıp bir Afrika ülkesine götürdü.

Burada Ron Arad’ın yeri konusunda sorgulanan general daha sonra serbest bırakıldı.

Haberde olayın tarihi, generalin adı ve nerede serbest bırakıldığı gibi ayrıntılara yer verilmedi.

Ancak İsrail Başbakanı Naftali Bennett dün mecliste yaptığı açıklamada, Mossad ajanlarının Arad’ın yerini öğrenmek için yakınlarda bir operasyon yaptığını söyledi. 

Bennett meclisteki konuşmasında operasyonun geçen ay yapıldığını açıkladı.

BAŞARILI MI BAŞARISIZ MI?

İsrail basınında konuyla ilgili çıkan ilk haberlerde operasyonun tamamen başarısız olduğu belirtildi.

Channel 12 televizyonu Mossad şefi David Barnea’ın bir iç toplantıda operasyonun cesur, gözü pek, karmaşık ama “başarısız” olduğunu söylediğini belirtti.

Ancak bugün aynı kanal Barnea’nın, Mossad çalışanlarına gönderdiği bir yazıda operasyonu büyük bir başarı olarak tanımladığını kaydetti.

1986'DA KAYBOLDU

Pilot Ron Arad Lübnan’daki bir operasyon sırasında 1986’da kaybolmuştu. İsrail Arad’ın Lübnan’daki Şii Emel örgütü tarafından esir alındığını ve aylar sonra İran’a teslim edildiğine inanıyor.

Arad’ın ondan sonra öldüğü belirtiliyor ama ölüm tarihi hakkında farklı bilgiler veriliyor. (AjansBizim)