İddia: Melinda Gates, Jeffrey Epstein nedeniyle 2019'dan beri boşanmak istiyor

Wall Street Journal: Melinda Gates, eşinin Jeffrey Epstein ile ilişkileri nedeniyle 2019'dan beri boşanma avukatlarıyla görüşüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Microsoft'un kurucusu olan milyarder iş insanı Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararıyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Buna göre Melinda Gates, eşinin çocuklar dahil çok sayıda kişiye cinsel istismar suçlamasıyla tutulduğu cezaevinde intihar eden milyarder Jeffrey Epstein ile ilişkileri nedeniyle 2019'dan bu yana ayrılmak istiyor.

'FARKLI ŞİRKETLERDEN AVUKATLARLA GÖRÜŞTÜ'

Wall Street Journal gazetesine göre, çiftin boşanma haberi bir sürpriz olarak görülse de, esasında Melinda Gates 2019 yılından beri farklı şirketlerden boşanma avukatlarıyla görüşmeler yürütüyordu. Haberde, Melinda Gates'in eşi Bill Gates'in Epstein ile görüşmesinden rahatsız olduğu belirtildi.

EVİNDE KALDIĞI FOTOĞRAFLAR YAYIMLANMIŞTI

Epstein ile Bill Gates'in 2011 yılına dayandığı iddia edilen temasları ilk olarak Ekim 2019'da, Epstein'a nihayet cinsel ilişki amacıyla insan kaçakçılığı suçlamasının yöneltildiği tarihte New York Times tarafından ortaya çıkarılmıştı. Gazetenin haberine göre Gates, Eptein'in 'Lolita Express' denilen jetinde uçmuş, iki milyarder birden fazla kez görüşmüştü. Gates'in Epstein'in evinde kaldığı fotoğraflar da yayımlanmıştı.

Wall Street Journal ise Melinda Gates'in bu dönemde Epstein ile ilgili endişelerini eşiyle paylaştığını, iki milyarder arasındaki görüşmelerin devam etmesi üzerine de boşanma avukatlarıyla görüşmeye başladığını yazdı.

'130 MİLYAR DOLARLIK SERVETİ ARACI PAYLAŞTIRDI'

Çiftin, bir boşanma anlaşmasına geçen hafta vardığı ve ayrılık kararının perde arkasında sağlanan bu anlaşmadan sonra kamuoyuna açıklandığı belirtildi. Wall Street Journal'a göre Gates çifti, 130 milyar dolarlık servetlerini paylaşmak için bir aracıdan yardım aldı. 

Bill Gates, Epstein ile temaslarına dair iddialar ilk ortaya atıldığında bir iş veya dostluk ilişkisi bulunmadığını söylemiş; Epstein ile görüşmelerini 'bir hata' olarak nitelemişti. (DIŞ HABERLER)