İddia: Mansur Yavaş eninde sonunda adaylık için pozisyon alacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı konusunda 'eninde sonunda bir pozisyon' alacağı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 'geri duramayacağı' iddia edildi.

Yavaş'ın adaylık konusunda İYİ Partili bir heyet tarafından ziyaret edildiği iddiasını gündeme getiren İsmail Saymaz, bu bilginin belediyedeki kaynakları tarafından teyit edilmediğini açıkladı.

Saymaz, Halktv'de yer alan haberinde, "Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları, bugün köşe yazımda dile getirdiğim iddianın aksine Mansur Yavaş’ı İYİ Partili heyetin ziyaret edip cumhurbaşkanı adayı olması için telkin ve teklifte bulunmadığını söyledi. İtiraz üzerine haber kaynağıma döndüm" diyerek şunları yazdı:

"Kaynağım, İYİ Partili bir heyetin değil, ‘hatırı sayılı insanların’ Yavaş’ı tek tek ziyaret ettiğini belirtiyor.
Geçen hafta ve önceki hafta birer görüşme olduğunu kaydeden kaynağım, şu bilgiler verdi:

'BURADA KİMSE GERİ DURAMAZ'

'Adaylık meselesi sıkça telaffuz ediliyor. Onun da sorumluluk alması gerektiğini söyledi hatırı sayılır insanlar. O da 'Kemal beye bir vefa borcum’ var dedi. Bunu söylediğinde şunu dediler: ‘Türkiye’ye vefa borcu ne olacak?’ Burada kimse geri duramaz.'

Kaynağım, Yavaş’ın bir ortak adaylık söz konusu olduğunda bu sorumluluğun altına gireceği kanaatinde olduğunu kaydederek, 'Mansur bey temkinli yürüyor. Eninde sonunda bir pozisyon alacağını düşünüyorum' diyor."