İddia: Kim Jong-un'a Çin aşısı yapıldı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'a ve üst düzey Kuzey Koreli yetkililere, Çin'de geliştirilen bir Covid-19 aşısı yapıldığı öne sürüldü. ABD'li analist Harry Kazianis, aşının birkaç hafta önce uygulandığını ancak etkisinin belirsiz olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un, Çin'de geliştirilen bir korona virüsü aşısı yaptırdığı iddia edildi. Merkezi Washington'da bulunan düşünce kuruluşu Ulusal Çıkar Merkezi'nde Kuzey Kore uzmanı olarak görev yapan Harry Kazianis, Kim Jong-Un'un yanı sıra ailesinin ve üst düzey Kuzey Koreli yetkililerin de aşılandığını söyledi.

'ÜRETİCİSİ VE ETKİSİ BELİRSİZ'

Kim'e yapılan aşının hangi Çinli şirket tarafından geliştirildiği ve koruma oranı konusunda bilgi verilmedi. '19FortyFive' isimli haber sitesine yazan Kazianis, "İki-üç hafta önce, Kim Jong-Un ile ailesi ve diğer birçok üst düzey yetkiliye, Çin hükümeti tarafından tedarik edilen bir aşı adayı uygulandı" dedi.

Salgın nedeniyle ocak ayından bu yana kendisini dünyaya kapatan Kuzey Kore'de resmi makamlar, henüz doğrulanmış bir Covid-19 vakası bulunmadığını öne sürüyor. Çin'de, biri Türkiye'nin de 50 milyon doz sipariş ettiği CoronaVac aşısı olmak üzere en az üç aşı adayının çalışmaları devam ediyor. (DIŞ HABERLER)