İddia: Kaplan'ı şikayet edecekti, kendisini emniyette Kaplan karşıladı

Ayhan Bora Kaplan'ın adamları tarafından dolandırıldığını iddia eden Muhammet Sağ, 2021 yılında şikayetçi olmak için gittiği emniyetin otoparkından silahla kaçırılarak işkenceye uğradığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla bağlantılı olduğu iddia edilen suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın tutuklanmasının ardından faaliyetleriyle ilgili yeni detaylar çıkmaya devam ediyor.

Sözcü'den Uğur Dündar'ın yazısına göre Antalya'da inşaat malzemeleri alım satımı yapan Muhammet Sağ da 2021 yılında Kaplan ve ekibindeki Serdar Sertçelik ile  Koray Özdöl tarafından işkenceye maruz kalarak dolandırıldığını öne sürdü.

'EMNİYET OTOPARKINDAN SİLAHLA KAÇIRILDI'

Dündar’ın "Korku filminden beter" başlıklı yazısında aktardığına göre, Serdar Sertçelik ve Koray Özdöl tarafından tehdit ve gasp edildiğini ileri süren iş insanı Muhammet Sağ, yaşadıklarına ilişkin şikâyette bulunmak için gittiği Ankara Emniyet Müdürlüğü özel otoparkında kendisini Ayhan Bora Kaplan ve adamlarının karşıladığını iddia etti.

İddiaya göre, Muhammet Sağ zorla bagaja sokularak bilmediği bir yere götürüldü ve ailesiyle tehdit edildi. Dündar'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Kaşla göz arasında Serdar Sertçelik silahını karnına dayıyor ve Muhammet Sağ’ı aracının bagajına sokuyor. (Araçlar da karekodlu kartlar var. Bunlar gösterilerek çevirmelere takılmadan geçiliyor.)

Girdiği bagajdan uzun namlulu silahlar alınıp diğer arabalara aktarıldıktan sonra bagaj kapatılıyor ve bilemediği bir yere götürülüyor.

Gidilen yerde Serdar Sertçelik küfürler ederek, tekme tokat döverek 'Hani şikayetçi olmayacaktın. Senin kafana sıkıp bir yere atarız… Dediklerimizi yapacaksın. Bize umumi vekaletname vereceksin' diyor. Bu arada balkonda oyun oynayan çocuğunun görüntüsünü izlettirerek 'Anladık kendini düşünmüyorsun, bari onları düşün' diyor.

Mağdur korkusundan yemin billah ederek her istenileni yapmaya söz veriyor ve yine canını zor kurtarıyor.

Artık o kadar korkuyor ki yurt dışına kaçmaktan başka çare görmüyor.”

'SUÇ DUYURUSU SÜMEN ALTI EDİLDİ'

Yaşanan olaylar sonrası yurt dışına giderek Almanya’ya iltica başvurusunda bulunduğunu söyleyen Muhammet Sağ’ın 2021 yılında Antalya cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunun işleme konulmadan sümen altı edildiği iddia edildi. Dündar İçişleri Bakanlığı’ndaki bakan değişiminin ve Ayhan Bora Kaplan operasyonunun ardından Muhammet Sağ’ın şikâyetini yinelediğini yazdı.

Kaplan'ın avukatı ise Muhammet Sağ ismini ilk defa duyduğunu belirterek Kaplan'ın tutuklandığı dosyada bu ismin yer almadığını söyledi.

YAZININ TAMAMI