İddia: İşkenceden dolayı cezaevinde iki kez intihar girişimi

Cezaevinde bulunan Veysel Işık, iki kez intihar girişiminde bulundu. Işık'ın amcası Coşkun Işık, "Yeğenim işkence görüyor. Her an ölüm haberini alırım diye endişe duyuyorum" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Burhaniye Cezaevi’nde tutulan 30 yaşındaki mahpus Veysel Işık ikinci kez intihar girişiminde bulundu. Işık’ın amcası Coşkun Işık, yeğeninin cezaevinde işkence gördüğünü, baskılara dayanamayarak intihar girişiminde bulunduğunu söyledi. Cezaevi müdürüyle görüşen amca Işık, müdürün kendisine ‘İlgileniyoruz. Bir sorun yok’ dediğini aktardı. Yeğeninin hayatından endişe duyduğunu söyleyen Işık, “Her an Veysel’in ölüm haberini alabilirim…” diyor.

 'BOĞAZINDAN GÖBEĞİNE KADAR DİKİŞ ATILDI'

Çocukluğundan beri amcası Coşkun Işık’la yaşayan Veysel Işık, şu an Burhaniye Cezaevi’nde tutuluyor. 20 gün önce yeğeninin açık görüşüne giden Işık, görüşmenin gerçekleşmemesi için kendisine zorluk çıkartıldığını söyledi. Cezaevi müdürüyle görüştükten sonra yeğenini görebilen Işık şunları söyledi: “Ölüm orucuna girmişti. Kendisine neden diye sorduğumda, ‘Bana zulüm yapıyorlar, işkence gördüm…’ dedi. Ölüm orucunda olan birini hücreye koymuşlar. Durumu çok kötüydü.”

Amca Işık şöyle devam etti: “Kendisine yapılanlara dayanamayarak jilet yutmuş. Hastaneye kaldırılınca boğazından göğsüne kadar dikiş atılmış. Tedavinin ardından yine cezaevine getiriliyor. İyileştikten sonra yeniden aynı uygulamalara maruz kalınca ‘yaşamak istemiyorum’ diyor ve ikinci kez jilet yutuyor. Tüm bu yaşanılanlar bir ay içerisinde oldu. Kendisi şu an ruhen çökmüş durumda.”

‘MÜDÜR YARDIMCI OLUYORUZ’ DEDİ

Işık, yaşanılanların ardından yeniden cezaevi müdürüyle görüştüğünü söyleyerek, ‘Biz burada kendisine iyi bakıyoruz. Yardımcı oluyoruz’ dediğini söyledi. Işık yetkililere seslenerek, “Benim yeğenim hiperaktif bir çocuk. Saldırganlaşabiliyor. Çok çabuk dolduruşa da gelebiliyor. Tedavi edilmesi lazım. Cezaevi müdürüne bunları anlattığımda yardımcı olacağını söyledi. Fakat yardım edilmediğini gördük. Yeğenim bana, ‘Serkan adında bir gardiyan ve cezaevinin ikinci müdürü Tuna Bey benimle çok uğraşıyor. Bu adamlar beni öldürecek’ diyor. Yeğenimin başına bir şey gelmeden bu cezaevinden başka bir yere nakledilmesini istedim. Daha gencecik bir çocuğun ölmesini istemiyorum. Yine intihar ederse bu kez kurtulamaz. Her an Veysel’in ölüm haberini alabilirim. Çok geç olmadan sesimizin duyulmasını istiyorum" dedi.