İddia: Irak, IŞİD lideri Bağdadi'nin yardımcısını gizli operasyonla Türkiye'de yakaladı

Öldürülen IŞİD lideri Bağdadi'nin yardımcılarından biri olan Sami Cesim'in yakalandığı açıklandı. AFP’ye konuşan Iraklı üst düzey bir yetkili, bu kişinin Türkiye’de yakalandığını öne sürdü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak güvenlik güçlerinin, IŞİD'in üst düzey bir ismini yakaladığı açıklandı. Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi Twitter'dan yaptığı açıklamada, öldürülen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin yardımcılarından biri olan olan ve örgütün mali işlerini yürüten Sami Cesim'in yakalandığını duyurdu.

Kazımi, dün düzenlenen genel seçimlere atıfla şu ifadeleri kullandı: "Güvenlik güçlerimizin seçim güvenliğini sağlamaya odaklandığı sırada, ulusal istihbarat servisindeki meslektaşları da Sami Cesim'i yakalamak için karmaşık bir dış operasyon yürütmekteydi." 


AFP’YE KONUŞAN YETKİLİ: TÜRKİYE’DE YAKALANDI

Bu açıklamalardan saatler sonra Fransız Haber Ajansı (AFP), Iraklı bir üst düzey askeri yetkiliye dayanarak verdiği haberde, Sami Cesim’in düzenlenen gizli operasyonla Türkiye’de ele geçirildiğini öne sürdü.

Türkiye’den operasyonda yer alıp alınmadığına dair henüz bir bilgi verilmedi, Irak da buna dair henüz bir açıklama yapmadı.

Ebubekir El Bağdadi 2019 yılında ABD özel kuvvetlerinin düzenlediği bir baskınla Suriye'de öldürülmüştü. ABD Dışişleri Bakanlığı o dönemde, aralarında Cesim'in de bulunduğu IŞİD liderlerinin yerini ihbar edenlere ödül verileceğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)