İddia: İngiltere Ukrayna ordusuna 6 bin füze gönderiyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bugün Ukrayna'ya halihazırda 6 bin füze daha gönderme kararını açıklayacağı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Ukrayna ordusuna 6 bin füze göndereceği iddiası gündemde. BBC, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bugün Ukrayna'ya 6 bin füze gönderme kararını duyuracağını yazdı. 

Habere göre, Brüksel'de düzenlenecek olan NATO ve G7 liderleri zirvesinde Johnson, Ukrayna askerlerine ve pilotlarına 33 milyon dolarlık ek yardım da açıklayacak. İngiltere hükümeti, BBC Dünya Servisi'nin Ukraynaca ve Rusça dil servislerine de 4,1 milyar poundluk katkı yapacak.

Sky News muhabiri Sophie Morris ise Johnson'ın bugün dünya liderlerine "Rusya'ya karşı birleşik cephe" çağrısı yapacağını da yazdı. 

İngiltere, Ukrayna ordusuna daha önce de 4 bin füze yardımında bulunmuştu. Johnson önceki gün yaptığı açıklamada, "Birleşik Krallık, Ukrayna'ya ekonomik ve askeri yardımları artırmak için müttefikleriyle çalışmaya devam edecek. Krizin birinci ayı dolarken uluslararası toplum bir seçimle karşı karşıya" demişti. 

 



Etiketler ingiltere ukrayna