İddia: Hakan Ural için verilen gözaltı kararını başsavcılık engelledi

Magazin sunucusu Hakan Ural hakkında gözaltı kararı verildiği iddia edildi. Ural, söz konusu iddiaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanal D’de Nur Tuğba Algül’le beraber 'Neler Oluyor Hayatta' adlı programı yapan Hakan Ural, dünkü yayında ekranlarda yer almadı. Hakan Ural’ın 2022 yılında bir televizyon programındaki yorumundan dolayı gözaltı kararı verildiği öne sürüldü. 

Habertürk'ün aktardığı habere göre, gözaltı kararıyla Emniyet ve Savcılık arasında 'bir krizin' yaşandığı iddia edildi. Savcılık, Ural'a ulaşamayan ve bunu da tutanak altına alan polise Ural hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltı kararı, Başsavcılığa intikal edince gözaltı kararın kaldırıldığı belirtildi. 

POLİS URAL'A ULAŞAMADI, TUTANAK TUTTU

Sosyal medyada sokak röportajları yapan Sema Boztemir, programda Hakan Ural’ın kendisi hakkındaki sözleri nedeniyle şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında ifadesi alınmak istenen Hakan Ural’ı cep telefonundan arayan polisler kendisine ulaşamadığını 10 Kasım 2023’te tutanak altına aldı.

Polis, 26 Aralık 2023’te bu kez Beykoz’daki ikamet adresinde aradığı Hakan Ural’a ulaşamadığını tutanak altına aldı.

SAVCI, GÖZALTI KARARINI KALDIRDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Ocak 2024’te Paşabahçe Polis Merkezi’ne bir yazı göndererek Hakan Ural’ın ifadesinin alınmak üzere gözaltına alınmasını istedi ve Ural’ın her gün Kanal D’de program yaptığını ifade etti. 

Bu yazının üzerine polis, bu sabah hakaret suçundan Hakan Ural’ı sabah 05.00’te evinde gözaltına aldı. Edinilen bilgiye göre konunun başsavcılığa da iletilmesi ile birlikte savcı, gözaltı kararını kaldırdı. Gözaltı kararının ardından Ural ifadesini verdi.

'YAPTIĞIMIZ ŞEY ELEŞTİRİDEN İBARETTİR'

Ural ifadesinde, "Uzun yıllardır televizyon programlarında sunuculuk yapıyorum, şikayete konu olan programın içeriğini şu an hatırlamıyorum, şikayetçiyi de tanımam, programımızda güncel olaylarla ilgili spontane yorumlar yaparız. Yaptığımız her şey eleştiri sınırları dahilindedir ve eleştiriden ibarettir, müştekiyi tanımam, bilmem. Hiçbir şahsi husumetim yoktur" dedi.

'EVİMDE ÇOCUKLARIMLA OTURUYORUM'

Hakan Ural, X hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

Ural, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlar gözaltında falan değilim. Aslanlar gibi evimde, çocuklarımla oturuyorum. Alnımız ak, başımız dik sıkıntı yok..."