İddia: Europol'ün aradığı uyuşturucu kaçakçısı İdlib'de yakalandı

Uyuşturucu kaçakçısı Bruno Carbone'un İdlib'de yakalandığı iddia edildi. The Guardian'ın HTŞ'den aktardığına göre, Carbone'un Suriye'ye gitmeden önce Türkiye'de yaşadığı ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Europol'ün en çok arananlar listesindeki İtalyan mafya üyesi ve uyuşturucu kaçakçısı Bruno Carbone'un, İdlib’de yakalandıktan sonra İtalya’ya iade edildiği ileri sürüldü. Carbone'un İtalya'dan firar ettikten sonra Avrupa'da, ardından Suriye'ye kaçmadan önce Türkiye'de saklandığı iddia edildi. The Guardian'ın aktardığına göre 2003'ten beri kaçak olan Bruno Carbone, Ağustos 2021'de Dubai'de tutuklanan Napoli'deki Camorra mafyasının uyuşturucu komisyoncusu Raffaele Imperiale'nin sağ koluydu.

Napoli polisi, 45 yaşındaki Carbone'un, Sicilya'nın Catania kentinde hakkında uluslararası uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili suçlardan verilen 20 yıl hapis cezasıyla ilgili olarak salı günü Roma'nın Ciampino havaalanında tutuklandığını duyurdu. 

İTALYAN BASINI: DUBAİ'DE TUTUKLANDI

İtalyan basını, Carbone'un Dubai'de yakalandığını yazdı ancak The Guardian'ın Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) kaynaklarına dayandırdığı haberinde Carbone'un mart ayında İdlib'de tutuklandığı belirtildi. HTŞ yetkilisi Muhammed el Sankari, Carbone'un 'Beşar Esad'ın kontrolü altındaki bölgelere ulaşmak üzereyken yakalandığını' ileri sürdü. Telegram kanalından açıklama yapan el Sankari, Carbone'un 'yürürlükteki kurallara göre ülkesine teslim edildiğini' belirtti.

'ROLEX SAATLER SATAN BİR MEKSİKALI GİBİ DAVRANDI'

HTŞ'nin güvenlik servisi sözcüsü Dhia al-Umar ise Carbone'un 'Suriye'ye gitmeden önce Avrupa'ya sonra da Türkiye'ye taşındığını' iddia etti. Cihatçı internet sitelerini izleyen bir istihbarat grubu olan SITE'ın aktardığına göre Carbone, kimliğini gizlemek için 'Rolex saatler satan bir Meksikalı gibi' davrandı.

Napoli polisi, Carbone'un tutuklanmasına ilişkin daha fazla ayrıntı verilemeyeceğini bildirdi

ADALET BAKANI'NDAN BAE'YE TEŞEKKÜR

Öte yandan İtalya Adalet Bakanı Carlo Nordio, Carbone'un yakalanması konusunda BAE'li mevkidaşı Abdullah Al Nuaimi'ye teşekkür eden bir açıklama yaptı. Nordio, "Bu son tutuklama, İtalya ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki adli işbirliğinin sağlamlaştığının bir kanıtı" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)