İddia: Diyarbakır'da uzman çavuş, 19 yaşındaki gence silah çekti

Diyarbakır'da bir uzman çavuşun yol tartışması yaşadığı 19 yaşındaki bir genci silah çekerek tehdit ettiği belirtildi. Olayın ardından uzman çavuşun görev yerinin değiştirildiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın Kulp İlçesi Turgut Özal Mahallesi’nde 23 Nisan’da meydana gelen olayda, 19 yaşındaki M.A.T, doğalgaz çalışmasının bulunduğu evinin önüne aracını park etmeyen isteyen uzman çavuş ile tartışma yaşadı. M.A.T’nin iddiasına göre, uzman çavuş silahını çıkartarak, M.A.T’ye doğrulttu ve tehdit etti.

Amida Haber'den Gönül Morkoç'un aktardığına göre M.A.T, Kulp Polis Amirliği’ne giderek uzman çavuştan şikayetçi oldu. M.A.T ifadesinde yaşananları şu şekilde anlattı:

“23 Nisan 2024 günü saat 21 .25 civarlarında Migros Market içerisinden alışverişten çıktığım sırada 35 … plaka sayılı araç sürücüsü ikametimiz önüne aracını park etmeye çalışıyordu. İkametimiz önünde bulunan doğalgaz çalışmasından dolayı bırakılan dubayı yıkarak aracını park etmeye çalıştığı esnada oraya aracını bırakmamasını doğalgaz çalışması olduğunu, malzeme taşınacağını, bu şahsa anlatmama rağmen şahıs ısrarla aracı oraya bırakacağını söyledi. Akabinde benim ile sözlü tartışmaya başladı.

Bu şahıs ön çantasının içerisinde olan tabancasını çıkartıp bana yöneltti ve iki el havaya ateş etti. Ateş etme eyleminin akabinde ben de ‘sen nasıl silah çeker ateş edersin burada çoluk çocuk var’ dediğimde bana hitaben küfür etmeye başlayınca karşılıklı küfürleştik. Annemin civardaki insanlara polisi arayın ilgi bilgi verin demesi üzerine şahıs ‘Polis kim? Arayın biz yarın hepinizin icabına bakacağız. Yarın görüşeceğiz’ diyerek aracına bindi ve süratle yerinden uzaklaştı. Olay esnasında yanımda O.T ve M. Y de vardı. Şahıs onlara hitabende tehditlerde bulunmuştur. Olayın bitiminde olay yerinde bir grubun toparlandığını gördüm ve şahıs alkollü gibiydi, Kontrolsüz tahrik eder konuşmalar içerisindeydi. Olayla ilgili bana tehditlerde bulunan şahıs ile aramızda bir darp eylemi yaşanmadı. Şahsın olay anında silah kullanarak bana ve yanımdakilere tehditte bulunması ile ilgili davacı ve şikayetçi olduğunu beyan ederim.”

Olaydan sonra ismi öğrenilemeyen uzman çavuşun silahının yetkililer tarafından alındığı, Kulp’tan geçici görev ile Lice’ye gönderildiği iddia edildi.

(HABER MERKEZİ)