İddia: Depremzede SMA'lı bebek için kurulan standa polis saldırdı

Malatyalı SMA hastası bebek için İstanbul'da kurulan yardım standına iddiaya göre polis saldırdı. Stanttaki Mehmet Şah Karataş'ın kırılan parmağına rapor veren hekime de baskı yapıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malatyalı depremzede ve SMA hastası olan 10 aylık Berfin Ada Fırat'ın tedavisi için Malatya Valiliği'nin izniyle bağış kampanyası düzenlendi. İstanbul'daki Mehmet Şah Karataş da aileden vekalet alarak kampanyaya katkıda bulunmak istedi ve Bakırköy Meydanı'nda bir stant açtı.

İddiaya göre, 15 Mart Çarşamba günü saat 13.30 sıralarında Bakırköy Kartaltepe Polis Merkezi'ne bağlı güvenlik güçleri standa gitti ve Karataş'a izninin olup olmadığını sordu. Karataş, Malatya Valiliği'nin iznini ve çocuğun ailesinin kendisine verdiği vekalet belgesini gösterdi.

İzin belgesi

Ancak buna rağmen polisler yasak olduğu gerekçesiyle standın kaldırılmasını istedi. Karataş, bu duruma itiraz edince polisler tarafından saldırıya uğradığını söyledi. Karataş'ın sol el 4. parmağı kırıldı, dudağından yaralandı.

Gözaltına alınan ve para cezası kesilen Karataş Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede önce Karataş'ın parmağının kırıldığı yönünde rapor hazırlandı. Ancak iddiaya göre, polisin baskısı sonucu bu rapor değiştirildi ve parmağın şiştiği yönünde yeni bir rapor verildi. Karataş ertesi gün yeniden hastaneye gitti ve bu kez "Raporunuzu burada unutmuşsunuz" denilerek parmağında kırık olduğuna dair hazırlanan ilk rapor kendisine verildi.

Karataş, polis müdahalesi sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Polislere 'Suç işliyorsunuz. Standımızı kaldırmayız. Çocuğumuz hem SMA hastası hem de depremzede bir bebek. Bizim amacımız çocuğumuzu yaşatmak, bize karışmayın’ dedim. Polis '10 saniye içinde gitmediğin takdirde standa, kumbaraya ve bağış parasına el koyarız. Ayrıca izinsiz yardım toplamaktan para cezası keseriz. Tıpış tıpış gider cezayı ödersiniz' dedi. Müdahale hakları olmadığını söylediğimde 'Canımız kime isterse müdahale isteriz' deyip hakaret ettiler ve stant başında bana saldırdılar. Beni linç etmeye çalıştılar. Sol elimin bir parmağını kırdılar ve dudağımı patlattılar. Bana ters kelepçe yaparak araca bindirdiler. Çevredekiler de polislere tepki gösterdi. Sonra Bakırköy Kartaltepe Polis Merkezi'ne getirildim. Standımıza, kumbaramıza ve bebeğin bağış parasına el koydular. Standımızı ve kumbaramızı kırdılar. Valilik iznimiz ve vekaletimiz olmasına rağmen izinsiz yardım topluyorsunuz denilerek 7 bin 370 lira para cezası kestiler."

Etiketler sma hasta malatya