İddia: Bakanlık iki metroyu İBB'ye devretmeyecek

Yapımını sürdürdüğü metro inşaatlarında simgesini 'U' şeklinde değiştiren Ulaştırma Bakanlığı'nın, Gayrettepe-Havalimanı ve Halkalı-Havalimanı hatlarını da İBB'ye devretmeyeceği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Herkesin yaptığı kendine" mantığıyla İstanbul'da yapımını sürdürdüğü metro hatlarının simgesini değiştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tartışma yaratacak bir adım daha atmaya hazırlanıyor.

Bakanlığın, yapımı devam eden 37,5 kilometre uzunluğundaki 9 istasyonlu Gayrettepe-Havalimanı ile 31,5 kilometre uzunluğundaki 7 istasyonlu Halkalı- Havalimanı metro hatlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devretmemek için hazırlık yaptığı iddia edildi. BirGün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre bakanlığın metro hatlarını işletmek için şirket kurma hazırlığında olduğu, bunun için İBB iştiraki Metro İstanbul A.Ş.’den çok sayıda personeli yüksek maaşlarla transfer ettiği belirtiliyor.

ERDOĞAN'IN İMZASI BEKLENİYOR

Bakanlığın, İBB'nin işletmesinde olması gereken metro hatlarını işletmek için bir hazırlık içerisinde olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin "İstanbul Yeni Havalimanı’na giden iki metro hattının Ulaştırma Bakanlığı tarafından işletileceği ve bunun için bir şirket kurulacağı söyleniyor. Bu sebeple son iki yılda Metro İstanbul A.Ş.’den birçok teknik kadro bu şirkete geçmek için istifa etti. Söz konusu bu iki hattın test ve devreye alma süreçleri ve işletilmesi için Ulaştırma Bakanlığı’ndan İBB’ye herhangi bir talep gelmedi. Bildiğim kadarıyla Ulaştırma Bakanlığı bir şirket kuruyor bu metro hattını işletmek için. Bizim Metro A.Ş.’deki elemanlarımızın bir bölümünü de yüksek maaş vererek transfer ettiler. Şirketin kuruluşu için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasının beklendiğini biliyoruz" dedi.