İddia: Afyon'da belediye başkanı arsalarına biçilen değere tepki gösterenleri azarladı

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentte Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, TOKİ’nin iştiraki olan GEDAŞ tarafından bölge halkının arsa ve tarlalarına değerinin altında fiyat verildiğini söyledi. Görgöz, GEDAŞ tarafından vatandaşların arsalarının metrekaresine ortalama 400 ila 1750 TL değer biçildiğini, duruma tepki gösteren bölge sakinlerinin ise Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından azarlandığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar’da Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgede arsa ve evleri bulunan vatandaşlara değerinin altında fiyat verilmesi tepkilere neden oldu.

Geçen günlerde Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıda arsaların metrekaresine 400-1750 TL arasında değer biçildiğini öğrenen bölge halkı şirkete ve Afyonkarahisar belediyesi yetkililerine tepki gösterdi.

'TOPLANTIDA KIYAMET KOPTU'

Toplantıda yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, “2013 yılında bir kararla kentsel dönüşüm yapılacak alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından TOKİ’ye devredildi. Burada 5 mahalle var ve en az 15 bin insan yaşıyor. Geçen yıl Afyon AKP Milletvekili kentsel dönüşüm projesine başlanacağını söyledi. Bizim de uzun uğraşlarımız ve takibimizle geçtiğimiz gün bölge halkı ile toplantı yapıldı. Toplantıya 2 AKP milletvekili, Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı, ilgili mahallelerin muhtarları ve ev-arsa sahibi yurttaşlarımız katıldı. Kentsel Dönüşüm yetkilisi, arsaların metrekaresine ortalama 400-1750 TL değer biçildiğini açıklayınca kıyamet koptu” ifadelerini kullandı.

'SALONDAN ATMAYA KALKTILAR'

Toplantı sırasında bir vatandaşın Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından azarlandığını ileri süren CHP’li Görgöz, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:
“Vatandaşlar arsalarına verilen değerlere tepki gösterdi. Salonda ‘yuh’ sesleri dalgalandı. Açıklanan metrekare fiyatlarını çok düşük bulan mülk sahiplerinden söz alanlar oldu. Ancak vatandaş doğruları söyleyince salondan atmaya kalktılar. Başkan Zeybek konuşma yapan mal sahibi hemşerimize ‘çık dışarıya’ diye bağırarak susturmaya, konuşturmamaya çalıştı."

'HALKIMIZIN MÜLKÜNÜ KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYECEĞİZ'

“Vatandaşların, 'mezarlığın metrekaresini 1.5 milyondan alamıyoruz, siz şehrin göbeğindeki arsalarımızı, evlerimizi kör on paraya elimizden almaya kalkıyorsunuz, yazıklar olsun” diyerek tepki gösterdiğini aktaran Görgöz; “Toplantıdan hiçbir sonuç çıkmadı. Metrekare fiyatlarını tekrar gözden geçirelim dediler ve ayrıldılar. Bu toplantı sayesinde mal sahipleri, Kentsel Dönüşümün nasıl yapılmak istendiğini gözleriyle gördü, kulaklarıyla duydu. Haliyle hak sahipleri gerçekleri görmüş oldu Biz aylardır, yapılacak dönüşüm kentsel dönüşüm mü, yoksa rantsal dönüşüm mü derken işte bunları anlatmaya çalışıyorduk. Şimdi takke düştü, kel göründü. Biz halkımızın malını, mülkünü kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz.” 

'BÖLGEDE CİDDİ BELİRSİZLİK HAKİM'

5 mahalleyi kapsayacak olan kentsel dönüşüm alanının şehir merkezinde bulunduğunu aktaran Görgöz, “Burası şehrin merkezinde bir yer ve oldukça değerli. Buranın değeri 400 ila bin 750 lira değerinde değil. Vatandaşın arsasını değerinin altında alarak orada yapılan konutlar fahiş fiyatlarla satılacak ve vatandaş arsasını vermesine rağmen alacağı konut karşılığı borçlandırılacak. Şu an bölgede ciddi belirsizlik hakim. Bölge halkının da tepkisi devam ediyor. Bizde konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. (DUVAR)