İçişleri Bakanı: Bu yıl 251 kadın cinayeti işlendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl 15 Kasım itibarıyla 251 kadın cinayeti işlendiğini belirterek, "Geçen yılın tamamında bu sayı 268'di. Bu yıl, bu sayının üstünde kalacağımız görülüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle birlikte katledilen kadınların sayısı da artmaya başladı. Bu durum, İçişleri Bakanlığı'nın kayıtlarına da yansıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkez'inde (GAMER) düzenlenen 81 il valisinin video konferans sistemi ile bağlandığı 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

SOYLU: ÖNÜMÜZDEKİ BİR AYDA HIZLI BİR ŞEKİLDE VAZİYET ALMALIYIZ

Soylu burada yaptığı konuşmada, "Soylu, "15 Kasım itibarıyla bu yıl 251 kadın cinayeti işlendi. Geçen yılın tamamında bu sayı 268'di. Bu yıl, bu sayının üstünde kalacağımız görülüyor. Testere dişi gibi inişli çıkışlı bir grafik var, batılı ülkeler de böyle. Bu yılı sayı olarak geçen yılın üstünde kapatacağımız anlaşılıyor. Söz konusu olan istatistik rakamlar değil, insanın canı olduğu için bu meseleye özellikle önümüzdeki bir ayda hızlı şekilde vaziyet almamız lazım" diye konuştu. 

'ELEKTRONİK KELEPÇE KARAR SAYISINI ARTIRMA GAYRETİNDE OLMALIYIZ'

Elektronik Kelepçe Merkezi'nde bin kelepçe kapasitesi olduğunu söyleyen Soylu, "Tüm Türkiye'de şu an aktif 287 kelepçe var. Süresi tamamlanan kelepçe uygulaması sayısı 501. Yani toplam 788 kelepçe kararı verilmiş, uygulanmış ve uygulanıyor. Bu noktadan hareketle, koruyucu önleyici tedbir kararlarının, kelepçe kararlarının sayısını arttırmaya gayret içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Barıştırıp evlerine yollamak kolay bir yöntemdir ama görülüyor ki çözüm değil" ifadelerini kullandı.

YANIK: ELEKTRONİK KELEPÇE KARARLARI TİTİZLİKLE UYGULANMALI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, toplantıda yaptığı konuşmada, aile içi şiddetin ve kadına yönelik şiddetin toplumun herkesimini ilgilendirdiğini söyledi. Tüm kurumların birlikte çalışması gerektiğini belirten Yanık, programa katılan hakim ve savcılardan koruma tedbirleri kapsamında verilen elektronik kelepçe kararının titizlikle uygulanmasını istedi. (ANKARA-DHA)