'İçeride Dışarıda' sergisi, 1 Aralık'ta açılıyor

Görülmüştür Kolektifi ile Redfotoğraf grubunun hazırladığı "İçeride Dışarıda" adlı sergi, 1 Aralık’ta Ankara’da açıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Görülmüştür Kolektifi ve Redfotoğraf grubu tarafından hazırlanan "İçeride Dışarıda" adlı sergi, 1 ile 8 Aralık tarihleri arasında Ankara’da ziyaretçilerle buluşacak. Sergide, 10, 20 ve 30 yıldır cezaevlerinde olan binlerce tutuklunun eserleri sergilenecek. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Görülmüştür Kolektifi ile Redfotoğraf grubu, sergiye ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Sanatçı güzelliğin peşinden koşarken ayağına acı taşları takılır. Eğilip alırsa eli, almazsa vicdanı kanar. Elleri kanayan bu sanatçıların içeride/dışarıda akıl almaz yasaklara rağmen düşünce üretimi durmamakta, özellikle tutsak yazarların, şairlerin, çizerlerin eserleri sansüre, ‘kötülük mühürlerine’ inat demir parmaklıkların arasından süzülüp bize ulaşmaktadır." 

Sergiye dair tanıtım yazısında, "Türkiye hapishanelerinde binlerce politik mahpus özgürlük ve eşitlik taleplerini tecrit şiddetine ve sansür kılıcına rağmen yazıyla ve mısralarıyla, fırça ve tuvalle, söz ve nota ile kimi zaman da sloganla sürdürmektedir. Bu sergide izleyeceğiniz tutsak eserleri, 10, 20, 30 yıldır zindanda olan binlerce insanın kesintisiz üretiminin sadece küçük bir bölümüdür" ifadeleri kullanıldı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde düzenlenecek serginin açılışı, 1 Aralık Cuma günü saat 19.00’da yapılacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)