İbrahim Kalın'dan Bolton'a: Sömürge valiliği oynadığınız günler geride kaldı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, John Bolton’a, “Türk milletinin demokratik iradesini vesayet altına almaya çalışmak beyhude bir çabadır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski ABD Başkanları Donald Trump ve George W. Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanlığı'nı yapan John Bolton'a Türkiye için “Avrupa'nın hasta adamı” ifadesini kullanması ve seçimlerin adil olmaması durumunda NATO'dan çıkarılması gerektiğini belirtmesi nedeniyle tepki gösterdi.

Twitter üzerinden Bolton'un yazısını alıntılayan Kalın, "Darbeleri desteklediğini daha önce itiraf eden Bolton, NATO’yu Türkiye’deki seçimlere müdahale etmeye çağırmış. Türk milletinin demokratik iradesini vesayet altına almaya çalışmak beyhude bir çabadır. Sömürge valiliği oynadığınız günler geride kaldı" ifadelerini kullandı.

Bolton, Wall Street Journal'daki yazısında, “Eğer NATO üyelikten atma tehdidiyle uluslararası dikkatleri onun çabalarına çekerse, Erdoğan'ın seçim sürecine çökmesi zorlaşır” ifadesini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)