İBB'nin iki personeline ‘yardım kartı’ soruşturması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 2 kişi hakkında DİAYDER’e yardım kartı verdikleri gerekçesiyle soruşturma açıldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) Başkanı Ekrem Baran ile 23 mele hakkında Kürtçe hutbe ve vaaz verdikleri gerekçesiyle “Örgüte üye olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın duruşmasında mahkeme, tanık olarak dinlenen 2 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık ve Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı’nın bünyesinde faaliyet yürüten İnançlar Masası Koordinatörü Nilüfer Taşkın hakkında derneğe yardım kartları verdikleri için “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla soruşturma başlattı. 
 
Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, soruşturma kararıyla birlikte Taşkın ve Saltık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılarak ifadeleri alındı. Soruşturmayı, DİAYDER soruşturmasında görev alan savcı M.A.K. tarafından yürütüldüğü belirtilirken, öğrenildi. Gizlilik kararının olduğu soruşturmada, savcının İnançlar Masası’nda çalışan birçok kişiden tanık sıfatıyla ifade aldığı öğrenildi. 

DİAYDER DAVASI

DİAYDER’e yönelik soruşturmada 3 Temmuz 2021’de gözaltına alınan dernek başkanı Ekrem Baran ile birlikte 23 kişi hakkında  “Örgüte üye olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 6 ay sonra dava açıldı. İddianamede, DİAYDER üyelerinin, İBB’de gassal olarak çalışıyor olması nedeniyle İBB hedef gösterildi. İBB tarafından yoksul kesimlere dağıtılması suretiyle binlerce derneğe verilen market yardım kartlarının DİAYDER’e de verilmesi suç olarak lanse edildi. 

Taşkın ve Saltık, 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşmasında dinlendi. Mahkeme, Taşkın ile Saltık hakkında soruşturma başlatılması için oy çokluğu ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. (HABER MERKEZİ)