İBB'den üniversite öğrencileri için yardım kampanyası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), korona salgını döneminde başlattığı sosyal destek kampanyasına üniversite öğrencilerini de dahil etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu "Askıda gençlerin yarınları var, askıda gençlerin umutları var. Eğitim destek paketiyle bir öğrenciye sen de destek ol" dedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pandemi döneminde aileleri ekonomik açıdan zor durumda olan öğrenciler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Eğitim Destek Paketi' adıyla kampanya başlatıldı. İBB'nin ihtiyaç sahipleri için sürdürdüğü kampanyaya dahil edilen öğrenciler için 'askidafatura.ibb.gov.tr' adresi üzerinden yardım yapılabilecek.

BAŞVURU SAYISI 5 BİNİ GEÇTİ

'Askıda fatura, Aile Destek Paketi, Anne-Bebek Destek Paketi'nden sonra eklenen 'Eğitim Destek Paketi'nden yararlanmak için 5 bin 19 öğrenci başvuruda bulundu.

250 TL olarak yapılacak yardımlar, öğrencilerin 'İstanbulkartlarına' yatırılacak.  İstanbulkart, toplu taşıma araçları dışında bazı marketlerde de kullanılabiliyor.

Kampanyaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İBB BaşkanI Ekrem İmamoğlu, "Askıda gençlerin yarınları var, askıda gençlerin umutları var.  Eğitim destek paketiyle bir öğrenciye sen de destek ol" çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)