İBB'den Bakan Kurum'a, 'Askıda Fatura'lı Kanal İstanbul yanıtı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum isim vermeden, Kanal İstanbul projesine karşı çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. "Bazıları şerde yarışadursun, biz hayırda yarışacağız... Aziz şehrimizi çöp yığınlarından kurtarmak adına, acziyet içinde olan belediyelerimize Bakanlık olarak destek verebiliriz" diyen Kurum'a İBB Sözcüsü Ongun'dan yanıt geldi: 5 bin 437 bebek sahibi anne, 69 bin 913 askıya fatura bırakan aile. Hayırda yarışmak için bulunmaz fırsat."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- "Kanal İstanbul'un ihalesini bu yıl içinde yapacağız" açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projeye karşı çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) isim vermeden eleştirdi. İBB'den yanıt gecikmedi.

Bakan Kurum, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Bazıları şerde yarışadursun, biz hayırda yarışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyon projesi Kanal İstanbul'un ihalesini 2021'de yapacağız. İstanbul Boğazı'nı koruma kurtarma projesini örnek bir şehircilik anlayışıyla gerçekleştirerek İstanbul'un marka değerini arttıracağız.

'ÇÖP DAĞLARI'

1994'te Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesini aldığı dönemdeki gibi bugün de çöp dağları görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Aziz şehrimizi bu çöp yığınlarından kurtarmak adına, acziyet içinde olan belediyelerimize Bakanlık olarak destek verebiliriz."

'HAYIRDA YARIŞMAK İÇİN BULUNMAZ FIRSAT'

İBB Sözcüsü Murat Ongun da Bakan Kurum'un açıklamalarını paylaşıp şu notu düştü: "5 bin 663 aile destek bekliyor, 5 bin 437 bebek sahibi anne, 771 üniversiteli ve de 69.913 askıya fatura bırakan aile. Sayın Bakanım, hayırda yarışmak için bulunmaz fırsat." (HABER MERKEZİ)