İBB'den A Haber videosu: 'Sabotaj ve yalan haber nasıl yapılır?'

İBB İstanbul metrolarındaki yürüyen merdivenlere ilişkin A Haber'in de içinde yer aldığı sabotajı gösteren bir video paylaştı: 'Sabotaj, kumpas ve yalan haber nasıl yapılıyor izleyin.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentteki metroların yürüyen merdivenlerinde yaşanan arızaların arka planına ilişkin bir video paylaştı. Videoda bazı kişilerin yürüyen merdivenleri düğmesine basarak durdurduğu, hemen ardından ise A Haber ekibinin gelip çekim yaptığı görülüyor. Sabotajcılar, “82 basamak var ve çalışmıyor. Çile, sabırla bitmesini bekliyoruz" diyor.

İBB’nin resmi X hesabından yapılan paylaşımda, "İstanbul'un metrolarında sabotaj, kumpas ve yalan haber nasıl yapılıyor, izleyin" denildi.

Videoda şu ifadeler yer aldı: "Altunizade metrosuna gelen 4 genç çalışır haldeki yürüyen merdivenden aşağı indiler. Aynı yönde yukarı çıkarken merdivenlerin düğmesine bastılar ve durdurdular. Çalışır haldeki merdivenlerin durdurulma görüntüsü kameralara böyle yansıdı. Tesadüf o dur ki çıktıkları yerde A Haber ekipleri oradaydı."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı açıklamada, metrolarda görüntülenen sabotaj eylemleri hakkında, "Bu tür uygulamaları yapan insanlarla ilgili yasal işlemlerimizi yürütüyoruz. Tüm bu yatırımlar, milletin yatırımları. İstanbulluya ait" demişti. 

Metrolardaki yürüyen merdivenlerin bazı kişiler tarafından durdurularak sabote edildiği görüntüler paylaşılmış ve sabotajcı kişilere İBB tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

ONGUN: DERTLERİ İSTANBULLULARIN HUZURU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun da sosyal medya hesabından söz konusu görüntüleri paylaşarak “Malum siyasi akıl ve malum kanalın iş birliği belgelendi. Dertleri İstanbulluların huzuru” dedi. (HABER MERKEZİ)