İBB, yeni taksi teklifini 9'uncu kez UKOME'ye getirecek

İBB, UKOME toplantısında 8 kez reddedilen taksi teklifini bir kez daha gündeme getirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni ticari taksilerin trafiğe çıkması teklifini 9'uncu kez, Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında gündeme getirecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından “İstanbul taksi için el kaldırıyor!” ifadesiyle paylaştığı videoda teklifin gerekçeleri anlatıldı.

Videoda, “Taksiler İstanbul'da 1990'dan beri aynı sayıda. Yetersiz taksi sayısından İstanbullunun eli havada. Şehrimizin taksi sorununu çözmek için UKOME toplantısından yeni taksi modelimizi 9'uncu kez sunuyoruz. İstanbul taksi için el kaldırıyor” denildi.

İBB'nin yeni taksi modeli teklifi, son olarak 26 Ağustos'ta reddedilmişti. İBB Sözcüsü Murat Ongun toplantının ardından yapığı açıklamada, “Kaliteli ve yeni taksi talebi, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 8. kez reddedilmiştir” demişti.

Yerel seçimlerin ardından UKOME'nin yapısı değiştirilmişti. Daha önce UKOME'de 11’i İBB, 10’u hükümet tarafından belirlenen 21 üye bulunuyordu.

19 Şubat 2020’de Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle UKOME’nin üye sayısı 27'ye çıkarıldı. Bu üyelerin 11’i İBB’den 16’sı ise hükümet tarafından belirleniyor. (HABER MERKEZİ)