İBB Sözcüsü Ongun'dan ulaşım zammı açıklaması: İhtiyaç olduğu ortadaydı

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İstanbul'da ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zamla ilgili, "İhtiyaç olduğu zaten ortadaydı. Esnafın zor durumda olduğu da ortadaydı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) bugün yapılan toplantısında toplu ulaşım ücretine yüzde 40 zam teklifinin kabul edilmesiyle ilgili konuşan İBB Sözcüsü Murat Ongun, "İhtiyaç olduğu zaten ortadaydı. Esnafın zor durumda olduğu da ortadaydı" dedi.

'İHTİYAÇ OLDUĞU ZATEN ORTADA'

Cumhuriyet'ten Deniz Ogan'a konuşan Ongun, "Tüm tarafların oybirliği ile bu karar alındı. İhtiyaç olduğu zaten ortada. Hayırlı olsun" dedi. "Geçen sefer belediyenin ve esnafların zam talebi yüzde 50 idi" diyen Ongun, "Bunun karşılığında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İBB'ye yüzde 18, diğerlerine de yüzde 32 önermişti. Doğal olarak bizim teklifi oylamaya sunduk ve reddettiler. O yüzde 50'lik bir artıştı" ifadelerini kullandı.

Esnafın zor durumunda olduğunu ifade eden Ongun, "Tekrar masaya oturuldu. Pazarlıklar yapıldı ve yüzde 40'ta herkes anlaştı" dedi.

İMAMOĞLU 'KINIYORUM' DEMİŞTİ

23 Mart ve 4 Nisan'da tarihli toplantılarda İBB'nin toplu taşımaya yüzde 50 zam teklifi oyçokluğuyla reddedilmişti. Ret kararından sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından, "İETT’yi, metroyu, deniz ulaşımını, taksi, dolmuş ve otobüs esnafımızı batırmaya yönelik kararlara imza atanları kınıyorum. Bu noktadan sonra İstanbul’da toplu taşımada yaşanacak her türlü sorunun müsebbibi, vicdanını siyasete teslim etmiş malum UKOME üyeleri ve kurumlarıdır" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)