İBB Sözcüsü Ongun: Bu soruşturma, 'birşey bulacağız' araştırması gibi

İBB Sözcüsü Murat Ongun: 7 yıl İBB'ye müfettiş gelmemiş, bizim döneme kadar. Sadece terör soruşturması için gelmedi müfettişler. Bu, 'birşey bulacağız' araştırması' gibi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 10 Aralık 2021’de TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı suçlamaların ardından başlatılan 'terör teftişi'ni anlattı. 

TV5 yayınına katılan Ongun, “Sadece bu terör soruşturması olarak gelmedi müfettişler. Bunun içinde göreve geldiğimizden beri yaptığımız tüm ihaleler, doğrudan teminler, verdiğimiz bütün ruhsatlarla ilgili belgeler istendi. ‘Bir şey bulacağız' araştırması gibi” dedi.

“Bizim ‘kaydı olan’ 557 İBB’deki teröristi bulmak için aşındırmadığımız kapı kalmadı ama hiçbir kurum, ne bir belge ne bir bilgi sundu” ifadelerini kullanan Ongun özetle şunları söyledi:

- Kurumlardan ses çıkmazken Sabah gazetesi 37 kişinin fotoğraflarını ve isimlerini yayınlayıp 'İşte İBB’deki teröristler ifadesini kullandı.

-557 kişi bizim içimize sızmışsa, polis gider, gözaltına alır, adlî makamlara sevk edilir, suçlu bulunan cezaevine atılır. İçişleri Bakanlığımız, bu operasyondan sonra bir basın açıklaması yapar, kamuoyunu bilgilendirir; ama biz bunu pat diye bir Meclis bütçe görüşmesinde duyuyoruz ve o günden bugüne neredeyse 1 ay geçti, bu kişilerle ilgili öğrenebildiğimiz tek bilgi, Sabah gazetesindeki uydurmalar.”

- Burada iddia ediyorum ki; 17 Nisan 2001 gününden bugüne İBB'nin yaptığı uygulamanın aynısını Konya Büyükşehir de Malatya Büyükşehir de Bursa Büyükşehir de yapmıştır. Bize ‘İşe alırken sormadı' diyorlar ya onlar da sormamıştır… 2012 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne müfettiş gelmedi bizim döneme kadar. Müfettişler tabi ki denetleyecektir, herkes denetlenmeli. 7 yıl denetlenmemiş. (HABER MERKEZİ)