İBB Şehir Tiyatroları'nda meddah ve ortaoyunu başlıyor

İBB Şehir Tiyatroları, meddah gösterisi 'Vakitlerden Bir Vakit' ve Kavuklu Hamdi ve ekibinin oynadığı, Cevdet Kudret Solok’un derlediği ortaoyunu 'Ödüllü'yü seyircisiyle buluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, geleneksel tiyatronun örneklerini İstanbul seyircisiyle buluşturuyor. İstanbul’un eğlence geleneğinde özel bir yeri olan geleneksel tiyatronun örneklerinden meddah ve ortaoyunu, bu türün karakteristik özellikleri korunarak sahneye taşınıyor.

Tarık Şerbetçioğlu’nun yazıp yönettiği ve meddah rolüyle sahnede olduğu “Vakitlerden Bir Vakit” saat 18.00’de ve Nihat Alpteki’nin yönettiği “Ödüllü” isimli ortaoyunu saat 20.30’da, 11 Mart 2024 Pazartesi günü Müze Gazhane Meydan Sahnesi’nde ilk gösteriminin ardından, 18, 25 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde, Müze Gazhane Meydan Sahne’de aynı saatlerde sahnelenmeye devam edecek.

Seyirciler biletinial uygulaması ve web site üzerinden 9 Mart Cumartesi günü saat 11.00’den itibaren ücretsiz davetiyelerini alabilecek.

İBB Şehir Tiyatroları’nda son olarak, Kenan Işık ve Haşmet Zeybek yönetiminde 1998-1999 sezonunda “Fotoğrafçı” isimli orta oyunu seyirciyle buluşmuştu. Kavuklu rolünde Feridun Karakaya rol almıştı.

Etiketler meddah ortaoyunu