İBB Meclisi'nde 'sansür' gerilimi: Yazıyı indirmeye çalıştılar

İBB Meclisi’nde İYİ Parti Meclis üyesi Taylan Yıldız kürsüye ‘Sansüryasasınahayır’ yazılı dövizle çıktı. AK Partili Meclis üyeleri tepki göstererek dövizi indirmeye çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasında İBB Meclisi’nin ekim ayı üçüncü oturumu bugün başladı. Oturum sırasında İYİ Partili Meclis üyesi Taylan Yıldız gündem dışı konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Yıldız bu sırada ‘‘Sansüryasasınahayır’’ yazılı bir döviz açtı.

Halktv.com.tr'den Hazal Ocak'ın haberine göre AK Partili Meclis üyesi Faruk Gökkuş, "Şov yeri değil burası. Şov yapmana izin vermem" diyerek yazıya tepki gösterdi. Yıldız da "Burası demokratik bir ülke istediğimi söylerim, istediğimi söylemem. Ben seçilmiş bir Meclis üyesiyim. Bunun neyi rahatsız ediyor sizi" diye yanıt verdi.

İNDİRMEYE ÇALIŞTILAR 

Bunun üzerine Meclis'te gerginlik çıktı. AK Partili Meclis üyeleri ile CHP’li Meclis üyeleri ayağa kalktı. AK Partililer Yıldız’ın ‘‘Sansüryasasınahayır’’ dövizini indirmeye çalıştı. Gerginliğin azalmaması üzerine Meclis 1. Başkan vekili Zeynel Abidin Okul oturuma ara verdi. Gerginlik arada da sürdü.